Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
Όροι Χρήσης 

 

Σκοπός της λειτουργίας του “pesotithes.gr”

Η δημόσια συζήτηση έχει σκοπό να ενθαρρύνει τη διάδοση ιδεών, κάθε χρώματος και προέλευσης, χωρίς ιδεολογική κηδεμονία, με απαράβατη αρχή τον σεβασμό στην Ελευθερία έκφρασης σκέψεων που αφορούν στα πολιτικοκοινωνικά πράγματα. Θεωρώντας βασική προϋπόθεση του διαλόγου τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, η συζήτηση δεν θα φιλοξενήσει προσωπικές προσβολές χρηστών, επιθέσεις κι απειλές. Επίσης, οι κριτικές σε ζώντες και νεκρούς πολιτικούς θα παραμένουν σε γεγονότα, έργα και λόγια τους.
Οποιαδήποτε προσβολή εθνικής(εθνοτικής), θρησκευτικής, ή άλλης κοινωνικής ομάδας, δεν γίνεται αποδεκτή και αυτό δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως δεν επιζητούμε κόσμια κριτική στις ομάδες αυτές. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, καμιά ιδεολογία και σύστημα δεν είναι στο απυρόβλητο. Η ανταλλαγή απόψεων, η ενημέρωση και η κριτική, είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα της λειτουργίας αυτού του φόρουμ, με μοναδικό πνεύμα συντονισμού και διαχείρισης, τον σεβασμό στον Άνθρωπο και τη νόμιμη, όπως καθορίζεται από το σύνταγμα και τη νομοθεσία, λειτουργία ενός ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας.

Όροι χρήσης

1. Το “pesotithes.gr” είναι ένα ανοιχτό δικτυακό social blog  που παρέχει στα μέλη του τη δυνατότητα να εκφράζουν τις απόψεις / πληροφορίες τους και να συζητούν σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων. Προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες του υπό τους κάτωθι όρους χρήσης. Το μέλος / επισκέπτης καλείται να διαβάσει προσεκτικά και εφόσον τους αποδέχεται πλήρως να συνεχίσει στη χρήση των υπηρεσιών.

2. Εφόσον ο επισκέπτης συμφωνεί με τους όρους χρήσης και επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του “pesotithes.gr” πρέπει να εγγραφεί ως μέλος δηλώνοντας ένα όνομα ή ψευδώνυμο, ένα κωδικό εισόδου  κι ένα πραγματικό e-mail. Προαιρετικά μπορεί να δηλώσει λογαριασμούς από υπηρεσίες instant-messaging. Δεν ζητούνται κανενός άλλου είδους προσωπικά δεδομένα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής το μέλος παραλαμβάνει e-mail που περιέχει τα στοιχεία που δήλωσε κατά την εγγραφή κι έναν σύνδεσμο για επιβεβαίωση την εγγραφής.

3. Τα μέλη παραμένουν αποκλειστικά υπεύθυνα για όλες τα πράξεις που διενεργούνται από τον λογαριασμό τους. Τα μέλη συμφωνούν να ειδοποιήσουν για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση του λογαριασμού τους. Σε περίπτωση απώλειας του συνθηματικού, δε μπορεί να ανακτηθεί καθώς αποθηκεύεται κρυπτογραφημένο, αλλά το μέλος μπορεί να αιτηθεί την αντικατάσταση του. Μετά την δημιουργία του λογαριασμού η διαγραφή του από το μέλος δεν είναι εφικτή.

4. Παρόλο που το “pesotithes.gr” παρέχει στα μέλη του την απαραίτητη υποδομή για την δημοσίευση / ανάρτηση μηνυμάτων, είτε αναρτάται δημόσια είτε ιδιωτικά, το μέλος είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τις απόψεις και πληροφορίες που εκφράζει. Το “pesotithes.gr” δεν είναι δυνατό, λόγω του όγκου του, να ελέγχει την ακεραιότητα, τη νομιμότητα, ή την ποιότητα όλων των μηνυμάτων που δημοσιεύονται. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι μπορεί να εκτεθεί σε μηνύματα προσβλητικά, ανήθικα ή παράνομα. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι υπεύθυνο το “pesotithes.gr” για το περιεχόμενο των μηνυμάτων ή οποιαδήποτε βλάβη μπορεί να προκύψει από τη χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου.

5. Το “pesotithes.gr” δεν κάνει προκαταρκτικό έλεγχο του περιεχομένου που αναρτούν μέλη του. Σε περίπτωση που κάποιος συντονιστής λάβει ειδοποίηση ή υποπέσει στην αντίληψη του ότι κάποιο μήνυμα ή θέμα παραβιάζει τους όρους χρήσης διατηρεί το δικαίωμα να διαγράψει την καταχώρηση.

6. Το μέλος συμφωνεί να μην κάνει χρήση των υπηρεσιών του “pesotithe.gr” για δημοσίευση κειμένου / εικόνας / συνδέσμου με περιεχόμενο :

  1. επιβλαβές, απειλητικό, προσβλητικό, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, προπαγανδιστικό, πορνογραφικό, απαξιωτικό, ρατσιστικό
  2. που παραβιάζει την προσωπικότητα ή τα προσωπικά δεδομένα άλλων, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιοποίησης μέρους ή ολόκληρου κειμένου προσωπικών μηνυμάτων (με εξαίρεση την περίπτωση αναφοράς προσωπικού μηνύματος στην ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές)
  3. που συνιστά ποινικό αδίκημα
  4. που παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
  5. που παραβιάζει, με ή χωρίς πρόθεση, οποιαδήποτε εθνική, ευρωπαϊκή ή διεθνή νομοθεσία που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά ή καλύπτει τις υπηρεσίες του “Phorum.gr”
  6. που σκοπό έχει την επιβράδυνση των υπηρεσιών
  7. που σκοπό έχει τη δημοσίευση πολλαπλών άσκοπων και εκτός θέματος μηνυμάτων (off-topic)

6.1. Οι συντονιστές του “pesotithes.gr” είναι μία ειδική κατηγορία μελών που εθελοντικά αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο, όχι μόνο για τη φροντίδα των ενοτήτων αλλά και για τη σωστή λειτουργία της κοινότητας. Στο “pesotithes.gr” λαμβάνουμε πολύ σοβαρά οποιοδήποτε είδος επίθεσης (υβριστική, εριστική, ή απειλητική συμπεριφορά και στάση) στα μέλη του συντονισμού και στην προσωπικότητά τους. Μέλος που με δημόσιο ή προσωπικό μήνυμα επιτεθεί σε συντονιστή/στρια, προκαλεί τον αποκλεισμό του λογαριασμού του από 1 έως 4 μήνες, δίχως να προηγηθεί προειδοποίηση. Οι διαμαρτυρίες μπορούν να γίνουν με προσωπικό μήνυμα στην ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση admin@pesotithes.gr. Οποιεσδήποτε άλλες διαμαρτυρίες αγνοούνται και διαγράφονται.

7. Μέλος που παραβιάσει τους όρους χρήσης με ή χωρίς πρόθεση, λαμβάνει προειδοποιητικό προσωπικό μήνυμα από τον διαχειριστή. Αν επαναληφθεί παράβαση εντός διαστήματος 2 μηνών ο λογαριασμός του μέλους απενεργοποιείται για 2 μήνες. Μετά την επανενεργοποίηση του λογαριασμού οποιαδήποτε παραβίαση των όρων, χωρίς προειδοποίηση, μπορεί να οδηγήσει σε απενεργοποίηση του λογαριασμού για διάστημα 1 έως 4 μηνών. Κατά τη διάρκεια της ποινής αν δημιουργηθούν νέοι λογαριασμοί θα προκαλέσουν την οριστική απενεργοποίηση όλων.

8. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο “pesotithes.gr” είναι μια προσφορά των μελών του, παρέχονται «ως είναι» χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι πρέπει να αξιολογεί και να είναι υπεύθυνο για την χρήση οποιουδήποτε περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε απόφασης του να βασιστεί στην ορθότητα, αξιοπιστία, πληρότητα ή χρησιμότητα του περιεχομένου.

8.1. Τα κείμενα των δημοσιεύσεων πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα. Αποσπάσματα γραμμένα σε άλλες γλώσσες είναι αποδεκτά, αρκεί να μην καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του κειμένου. Προαιρετικά, τα αποσπάσματα αυτά μπορούν να συνοδεύονται από μία μετάφραση ή σύντομη περιγραφή. Τα greeklish δεν είναι αποδεκτά, παρά μόνο προσωρινά και για τεχνικούς λόγους. Μέλος που αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα ως προς την εγκατάσταση και χρήση ελληνικών γραμματοσειρών, μπορεί να επικοινωνήσει με την ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) με ΠΜ και να ζητήσει συμβουλές και βοήθεια. Η συνεχόμενη και αδικαιολόγητη χρήση greeklish ενδέχεται να οδηγήσει στην απενεργοποίηση της υπηρεσίας δημιουργίας δημοσιευμάτων (νέων νημάτων και απαντήσεων).

8.2. Το “pesotithes.gr” είναι διαδικτυακή κοινότητα διαλόγου. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη που δημιουργούν νήματα που αφορούν σε δημοσιευμένες ειδήσεις, θα πρέπει να προσθέτουν, έστω συνοπτικά την είδηση, και τη γνώμη τους. Νήματα που η αρχική τους δημοσίευση περιλαμβάνει αποκλειστικά έναν τίτλο και μία πηγή ή ένα video, θα διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση. Επιπλέον, τα νήματα ειδήσεων πρέπει να περιέχουν την ή τις ανάλογες πηγές, στην αρχή ή στο τέλος του κειμένου. Οι συντονιστές διατηρούν πάντοτε το δικαίωμα να συγχωνεύουν σχετικά μεταξύ τους νήματα στην κατάλληλη ενότητα.

8.3 Νήματα που χρησιμοποιούν ως παραπομπή blog ή οποιασδήποτε μορφής προσωπική ιστοσελίδα για να τεκμηριώσουν το θέμα, επιτρέπονται υπό τον όρο να αποτελούν πρωταρχική πηγή. Σε περίπτωση που η ιστοσελίδα αυτή αντλεί τις πληροφορίες από άλλη πηγή, τότε η ανάρτηση θα εκλαμβάνεται ως προσπάθεια διαφήμισης και η συντονιστική ομάδα ενδέχεται είτε να την μεταφέρει στη σχετική ενότητα ή να την διαγράψει, ανάλογα με την περίπτωση.

9. Το “pesotithes.gr” σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται κατά οποιανδήποτε τρόπο τις εκφραζόμενες αντιλήψεις / απόψεις των μελών του. Οι συντονιστές διατηρούν το δικαίωμα να εκφράζουν τις δικές τους απόψεις χωρίς αυτές να θεωρούνται απόψεις του “pesotithes.gr”.

10. Το μέλος διατηρεί το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στο περιεχόμενο των μηνυμάτων του αλλά δεν επιτρέπεται μετά το πέρας 24 ωρών να επεξεργάζεται ή να διαγράφει τα μηνύματα του. Στο μέλος ή τον επισκέπτη δεν παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει ή εκμεταλλεύεται εμπορικά με οποιονδήποτε τρόπο σύνολο ή μέρος του περιεχομένου χωρίς την συγκατάθεση των συντακτών του. Το σύνολο των μηνυμάτων και η βάση δεδομένων είναι πνευματική ιδιοκτησία του “pesotithes.gr”.

10.1. Απαγορεύεται οποιαδήποτε τροποποίηση ή αλλοίωση δημοσίευσης (ολόκληρης ή μέρος του κειμένου) άλλου μέλους μέσω παραθέσεων. Στο πλαίσιο του καλώς εννοούμενου χιούμορ, τέτοιου είδους αλλοιώσεις ή τροποποιήσεις μπορεί να γίνουν δεκτές ΜΟΝΟ με την υποχρεωτική χρήση της μεθόδου strike (strike) και «fixed», ώστε να είναι απολύτως πρόδηλη η τροποποίηση ή η αλλοίωση.
Εν τούτοις, μέλος του οποίου η δημοσίευση (ολόκληρη ή μέρος του κειμένου) έχει παραποιηθεί ή αλλοιωθεί, έστω και με τη χρήση της παραπάνω μεθόδου, διατηρεί το δικαίωμα να εκφράζει την ενόχλησή του αναφέροντας το περιστατικό στη συντονιστική ομάδα. Σε αυτήν την περίπτωση η δημοσίευση που περιλαμβάνει σε παράθεση την παραποιημένη ή αλλοιωμένη δημοσίευση θα διαγράφεται χωρίς προειδοποίηση. Το μέλος που δημιούργησε την παραποιημένη δημοσίευση οφείλει να αποδέχεται την ενόχληση που ενδεχομένως προκαλεί και να μην επαναλαμβάνει την τακτική. Σε αντίθετη περίπτωση οι διαχειριστές θα εφαρμόζουν κυρώσεις για παραβίαση των όρων χρήσης, και πιο συγκεκριμένα των 6.α (δυσφημιστικό/προσβλητικό υλικό), 6.β (παραβίαση προσωπικότητας), ή άλλων σχετικών ανάλογα με την περίπτωση.

11. Το μέλος κατανοεί και αποδέχεται ότι διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη να αποζημιώσει το “pesotithes.gr” για οποιαδήποτε νομική διαμάχη προκύψει μεταξύ αυτού και τρίτων φορέων λόγω του περιεχομένου που έχει δημοσιεύσει.

12. Το “pesotithes.gr” δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα πέραν των όσων έδωσε το μέλος κατά την εγγραφή του. Εξαίρεση αποτελεί η καταγραφή της διεύθυνσης IP για λόγους ασφάλειας των συστημάτων του (διακομιστή, βάσης δεδομένων) και στατιστικούς.

13. Το “pesotithes.gr” διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή / και να διακόπτει προσωρινά ή μόνιμα μέρος ή το σύνολο των υπηρεσιών του χωρίς προειδοποίηση προς τα μέλη. Δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή ή ότι τα λάθη θα διορθώνονται.

14. Μέλος που εντοπιστεί να χρησιμοποιεί δεύτερο ή περισσότερους λογαριασμούς, άμεσα και χωρίς προειδοποίηση θα διαγράφονται όλοι οι λογαριασμοί του.

15. Διαφημίσεις δικτυακών τόπων επιτρέπονται υπό την προϋπόθεση ότι δεν παραβιάζουν τους όρους χρήσης και γίνονται μια φορά στην κατηγορία «ότι προτείνεις ». Στην κατηγορία του «ότι προτείνεις» επιτρέπονται διαφημίσεις ή αγγελίες προϊόντων / υπηρεσιών, χωρίς επαναλαμβανόμενα μηνύματα, στις οποίες περιλαμβάνονται οι απαραίτητες πληροφορίες για να μην θεωρηθούν παραπλανητικές. Διαφημίσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων δεν επιτρέπονται.

16. Μηνύματα άσχετα με το θέμα, κατά την κρίση του συντονιστή, διαγράφονται ή μεταφέρονται σε νέο θέμα.

17. Κάθε μέλος έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για μήνυμα ή θέμα που είχε συντάξει ο ίδιος και έχει διαγραφεί, εφόσον θεωρεί πως δεν παραβιάζει τους όρους χρήσης. Επίσης μπορεί να ζητήσει την αιτία μη διαγραφής καταγγελθέντος μηνύματος τρίτου, εφόσον περάσουν 2 ημέρες από την καταγγελία. Οι διαμαρτυρίες μπορούν να γίνουν με προσωπικό μήνυμα στην ομάδα Συντονισμού (Συντονιστές) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση admin@pesotithes.gr. Οποιεσδήποτε άλλες διαμαρτυρίες αγνοούνται και διαγράφονται.

18. Αν γίνουν παράπονα για μέλος που ενοχλεί κατ” επανάληψη μέσω προσωπικών μηνυμάτων άλλα μέλη και δεν συμμορφωθεί σε υπόδειξη του διαχειριστή, του απενεργοποιείται η υπηρεσία προσωπικών μηνυμάτων.

Ψηφίσματα και Έρευνες

Χρησιμοποιούμε το όνομα, την πόλη, την πολιτεία και τα σχόλια από ψηφίσματα και έρευνες που έχετε υπογράψει ως δημόσιες πληροφορίες. Για παράδειγμα, μπορεί να παρέχουμε συνθέσεις ψηφισμάτων με τα σχόλιά σας σε παγκόσμιους ηγέτες ή άλλους αρμόδιους ή στον Τύπο. Δεν διαθέτουμε στο κοινό την διεύθυνση του σπιτιού σας, αλλά μπορεί να την υποβάλλουμε στον αρμόδιο στον οποίο απευθύνουμε το ψήφισμα, ως μέρος του ψηφίσματος. Αυτή είναι μία πάγια πρακτική σε αυτές τις περιστάσεις. Δεν πρόκειται να διαθέσουμε σε καμία περίπτωση την ηλεκτρονική σας διεύθυνση ή τον αριθμό του τηλεφώνου σας, χωρίς την άδειά σας. Μπορεί επίσης να διαθέσουμε στον Τύπο, όπως και δημόσια στο διαδίκτυο τα σχόλιά σας μαζί με το μικρό σας όνομα, την πόλη και την πολιτεία σας. Εάν μας δώσετε την άδειά σας να διαθέσουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση email, ως μέρος της εκστρατείας, το pesotithes δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο ή τη χρήση της διεύθυνσης email από τους αρμόδιους, στους οποίους απευθύνεται η εκστρατεία.

Αποστολή Email Μέσω του pesotithes

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σας επιτρέπουμε να στέλνετε ατομικά e-mails σε παγκόσμιους ηγέτες ή σε άλλους αρμόδιους, όπως και “Γράμματα στον Εκδότη” σε διάφορα πρακτορεία ειδήσεων, μέσω της σελίδας μας. Αυτά τα μηνύματα αποστέλλονται για λογαριασμό σας, με την ηλεκτρονική σας διεύθυνση e-mail ως διεύθυνση απάντησης και το πλήρες όνομα και τα στοιχεία επικοινωνίας που παρέχετε ως μέρος της υποβολής. Αυτά τα μηνύματα αποστέλλονται για λογαριασμό σας, μόνο όταν το εγκρίνετε οι ίδιοι, για το καθένα ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας το εργαλείο των μηνυμάτων email. Εσείς μονάχα φέρετε την ευθύνη για τα συγκεκριμένα μηνύματα που αποστέλλετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο των μηνυμάτων email. Το pesotithes δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για το περιεχόμενο ή την χρήση της διεύθυνσης email από τους αρμόδιους, στους οποίους απευθύνεται η εκστρατεία.

Χρηματικές Δωρεές

Εάν αποφασίσατε να κάνετε μία χρηματική δωρεά στο pesotithes, οι πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας θα χρησιμοποιηθούν μονάχα για αυτή τη συναλλαγή, μέσω του ασφαλούς online συστήματος συναλλαγών μας. Το pesotithes δεν διατηρεί τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας.

Τηλεφωνικές εκστρατείες

Κατά καιρούς  οι εθελοντές του pesotithes, μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας τηλεφωνικά για επείγουσες εκστρατείες. Εάν έχετε διαθέσει τον αριθμό του τηλεφώνου σας μέσω της σελίδας μας, τότε ίσως να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιος από τους εθελοντές ή από τα μέλη που εργάζονται για εμάς (όλοι αυτοί δεσμεύονται από τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του pesotithes και δεν θα χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές σας πληροφορίες για κανέναν άλλο σκοπό). Εάν θέλετε να διαγραφείτε οριστικά από τον τηλεφωνικό μας κατάλογο, τότε παρακαλούμε στείλτε μας ένα μήνυμα email στο info@pesotithes.gr /* */ γράφοντας στο θέμα «Διαγραφή τηλεφωνικού αριθμού  «. Παρακαλούμε, υπολογίστε ότι θα χρειαστούμε 8-10 εργάσιμες ημέρες για να αφαιρέσουμε τα στοιχεία σας.

Ψηφίσματα που ξεκινούν από τα μέλη

Το pesotithes επιτρέπει στα μέλη του να δημιουργούν και να διαχειρίζονται δικά τους ψηφίσματα. Τα μέλη του pesotithes ξεκινούν αυτές τις εκστρατείες στο δικό τους όνομα και τις αποστέλλουν σε φίλους, οικογένεια και σε άλλους, προκειμένου να μαζέψουν στήριξη. Εάν κάποιο από αυτά τα ψηφίσματα έχει μεγάλη ανταπόκριση, το pesotithes μπορεί να στείλει το ψήφισμα εκ μέρους ολόκληρης της κοινότητας του pesotithes σε περισσότερα μέλη μας. Σε αυτήν την περίπτωση, το pesotithes μπορεί να χρησιμοποιήσει πληροφορίες που έχει παράσχει το μέλος, το οποίο ξεκίνησε το ψήφισμα και να τις διορθώσει ή να τις τροποποιήσει. Τα μέλη φέρουν μεν κύρια ευθύνη για την παράδωση των ψηφισμάτων στους αρμόδιους, ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις το pesotithes μπορεί και αυτό να παραδώσει ψηφίσματα που έχουν ξεκινήσει από μέλη. Όταν κάποιος εγγράφεται προκειμένου να στηρίξει τις εκστρατείες των μελών του pesotithes, το pesotithes συλλέγει τις πληροφορίες που παρέχουν οι υπογράφοντες, για να μπορεί να στέλνει στους νέους συμμετέχοντες πληροφορίες σχετικά με μελλοντικές εκστρατείες και να διαδώσει έτσι το έργο του pesotithes.

Οι νέοι συμμετέχοντες μπορούν πάντοτε να επιλέξουν είτε να παραμείνουν μέλη του pesotithes ή να το απορρίψουν. Το pesotithes μπορεί επίσης να παρέχει τα emails των υπογραφόντων μίας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει από ένα μέλος, στο μέλος αυτό, ώστε το μέλος να συνεχίσει τις προσπάθειες αυτής της εκστρατείας. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτούμε, ως προϋπόθεση για να λάβει από εμάς τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπογραφόντων, το μέλος που διοργανώνει την εκστρατεία να παρέχει πάντοτε τη δυνατότητα στους υπογράφοντες να επιλέγουν εάν θέλουν να σταματήσουν να λαμβάνουν περισσότερα emails, εφόσον το επιθυμούν. Όταν τα μέλη ξεκινούν τις δικές τους εκστρατείες, το psotithes μπορεί να στέλνει ευχαριστήρια emails και άλλη αλληλογραφία σε ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτές τις εκστρατείες εκ μέρους του μέλους του pesotithes που ξεκίνησε την εκστρατεία ή εκ μέρους του pesotithes.

Ασφάλεια Απορρήτου

Όταν δίνετε προσωπικές πληροφορίες στο pesotithes, λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα, για να διασφαλίσουμε το απόρρητο των πληροφοριών σας. Δυστυχώς, καμία μεταφορά αρχείου μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να διασφαλιστεί 100%. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι, ενώ εμείς λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες, το pesotithes δεν μπορεί να διασφαλίσει ή να εγγυηθεί την ασφάλεια οποιασδήποτε πληροφορίας μας μεταφέρετε και όταν το κάνετε αυτό, εσείς φέρετε την ευθύνη. Όταν λαμβάνουμε την μεταφορά κάποιου αρχείου ή πληροφορίας, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του στα συστήματά μας. Η ασφάλεια των πληροφοριών σας εξαρτάται και από εσάς. Στις περιπτώσεις, όπου σας έχουμε δώσει (ή έχετε επιλέξει) έναν κωδικό πρόσβασής για να επισκεφτείτε συγκεκριμένα μέρη της σελίδας, φέρετε εσείς την ευθύνη να τον κρατήσετε μυστικό. Από την πλευρά μας, σας ζητάμε να μη δίνετε τον κωδικό πρόσβασής σας σε κανένα.

Εφόσον κρίνουμε ότι υπάρχουν μέλη, τα οποία χρησιμοποιούν τα συστήματά μας για κακοήθεις σκοπούς (όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιούν τους αριθμούς που διαθέτουμε για να κάνουν ενοχλητικά τηλεφωνήματα), τότε μπορεί να το καταγγέλλουμε αυτό στα αρμόδια όργανα της τάξης. Σε αυτές τις περιπτώσεις το pesotithes μπορεί να δίδει προσωπικές πληροφορίες όμως όνομα και διεύθυνση στα αρμόδια όργανα.

Παιδιά

Το pesotithes δεν επικοινωνεί και δε συλλέγει προσωπικές πληροφορίες από παιδιά εν γνώσει του. Επισκέπτες που είναι νεότεροι από 13 χρόνων θα πρέπει να χρησιμοποιούν την σελίδα μαζί τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους και απαγορεύεται να καταθέτουν οποιαδήποτε προσωπική τους πληροφορία στη σελίδα. Οι επισκέπτες που είναι κάτω από 13 χρόνων, για παράδειγμα δεν μπορούν να κάνουν δωρεές, να καταθέτουν το όνομά τους, τη διεύθυνσή τους, τις πληροφορίες επικοινωνίας τους ή άλλες πληροφορίες ή να χρησιμοποιούν το εργαλείο για τα emails του pesotithes.

* Οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων χρήσης προϋποθέτει την ενημέρωση των μελών του “pesotithes.gr”

Όροι Χρήσης Συντακτών

 

O δικτυακός τόπος pesotithes.gr, προσφέρει τις υπηρεσίες του υπό τους κάτωθι όρους χρήσης τους οποίους ο επισκέπτης-χρήστης των σελίδων του δικτυακού τόπου καλείται να διαβάσει προσεκτικά και να προβεί σε επίσκεψη – χρήση των σελίδων – μόνο εφόσον τους αποδέχεται πλήρως:

Το www.pesotithes.gr, προσφέρει δωρεάν στους επισκέπτες / μέλη / αναγνώστες του (εφ” εξής «χρήστες«) πληθώρα υπηρεσιών, σελίδων, επιλογών και πηγών, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων εργαλείων αναζήτησης, υπηρεσιών  ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Σε όλες τις σελίδες των ενοτήτων και των υπηρεσιών του  www.pesotithes.gr.συμπεριλαμβάνονται και εμπορικές διαφημίσεις. Ο χρήστης των υπηρεσιών του www.pesotithes.gr κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων / υπηρεσιών παρέχεται «όπως είναι» και το www.pesotithes.gr  δεν υπέχει καμία ευθύνη σχετικά με την περιορισμένη χρονική διάρκεια, τη διαγραφή, την κακή απόδοση ή την αδυναμία ηλεκτρονικής αποθήκευσης οποιωνδήποτε δεδομένων (data) των χρηστών ή και οποιουδήποτε περιεχομένου προσωπικών σελίδων ή υπηρεσιών.

Οι ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς και οποιεσδήποτε νέες υπηρεσίες συμπεριληφθούν στο www.pesotithes.gr  διέπονται από τους παρόντες όρους χρήσης, εκτός αν ρητά αναφέρεται κάτι διαφορετικό ή ειδικότερο.

Η χρήση των υπηρεσιών από τους χρήστες του www.pesotithes.gr  συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων. Για το λόγο αυτό το www.pesotithes.gr συνιστά στους χρήστες να διαβάσουν προσεκτικά τα κείμενα που ακολουθούν ενώ για κάθε απορία τους μπορούν να απευθύνονται στην σελίδα Επικοινωνία

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

Απαγορεύεται με οποιονδήποτε τρόπο η αλλοίωση του περιεχομένουν του www.pesotithes.gr

Οι χρήστες που αντιγράφουν ολόκληρο ή μέρος του περιεχομένου των πληροφοριών από το www.pesotithes.gr οφείλουν να αναφέρουν με ενεργό σύνδεσμο την πηγή προέλευσης του περιεχομένου.

Το www.pesotithes.gr  παρέχει στους χρήστες του την απαραίτητη τεχνολογική υποδομή και τα μέσα για ανάρτηση – δημοσίευση περιεχομένου. Όλες όμως οι πληροφορίες, τα δεδομένα, τα κείμενα, τα γραφικά, οι φωτογραφίες, οι εικόνες, τα μουσικά αρχεία, τα βίντεο, τα μηνύματα και εν γένει κάθε περιεχόμενο, είτε αναρτάται από τους χρήστες δημόσια στοwww.pesotithes.gr είτε μεταφέρεται ιδιωτικά μέσω των υπηρεσιών, παραμένει στην αποκλειστική ευθύνη του φυσικού ή νομικού προσώπου από το οποίο προέρχεται. Συνεπώς κάθε χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όλο και οποιοδήποτε περιεχόμενο αναρτά, δημοσιεύει, αποστέλλει, μεταφέρει ή άλλως καθιστά διαθέσιμο μέσω των υπηρεσιών τουwww.pesotithes.gr . Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά δεν επιτρέπεται στους χρήστες να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τουwww.pesotithes.gr για:

Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου που είναι παράνομο, επιβλαβές, παραπλανητικό, απειλητικό, προσβλητικό, επιζήμιο, δυσφημιστικό, χυδαίο, βίαιο, υβριστικό, ρατσιστικό ή άλλως αποδοκιμαστέο, παραβιάζει την προσωπικότητα και τα προσωπικά δεδομένα άλλων, προκαλεί συναισθήματα μίσους κλπ.

Πρόκληση βλάβης σε ανήλικους με οποιοδήποτε τρόπο.

Μίμηση οποιουδήποτε νομικού ή φυσικού προσώπου ή ψευδή δήλωση για την ταυτότητα του χρήστη / μέλους ή παραπλανητική δήλωση αναφορικά με τη σχέση ή / και συνεργασία του χρήστη / μέλους με κάποιο άλλο νομικό ή φυσικό πρόσωπο.

Παραχάραξη ή άλλη αλλοίωση των αναγνωριστικών των χρηστών / μελών με σκοπό την παραπλάνηση ως προς την προέλευση του περιεχομένου που μεταδίδεται μέσω των υπηρεσιών του www.pesotithes.gr

Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση περιεχομένου από άτομο που δεν έχει δικαίωμα να διαθέσει το συγκεκριμένο περιεχόμενο βάσει νόμου ή βάσει εμπιστευτικής σχέσης.

Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση οποιασδήποτε αυτόκλητης διαφήμισης ή άλλου περιεχομένου προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών ή τρίτων δικτυακών τόπων, την αποστολή ανεπιθύμητων και μη προσκαλούμενων από τον λήπτη ηλεκτρονικών μηνυμάτων και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου.

Ανάρτηση, δημοσίευση, αποστολή, μεταφορά ή χρήση άλλης μεθόδου για την εγκατάσταση ή / και προώθηση ή / και διάθεση περιεχομένου που περιέχει ψηφιακούς ιούς ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τηλεπικοινωνιακού δικτύου ή εξοπλισμού.

Παρεμβολή στις υπηρεσίες ή διάσπαση των υπηρεσιών ή των servers ή των δικτύων που είναι συνδεδεμένα με τις υπηρεσίες του www.pesotithes.gr ή μη συμμόρφωση με τους κανόνες, τις προϋποθέσεις, τις διαδικασίες και τους κανόνες των δικτύων αυτών.

H παρεμβολή ή η παρεμπόδιση, μέσω κώδικα PHP/Mysql/HTML/CSS ή άλλων, της ομαλής λειτουργίας και του περιεχομένου των ιστοσελίδων του www.pesotithes.gr

Παραβίαση, με ή χωρίς πρόθεση, οποιασδήποτε τοπικής, εθνικής, ευρωπαϊκής, διεθνούς νομοθεσίας ή / και οποιουδήποτε κανόνα που έχει νομοθετική ισχύ και αφορά ή / και καλύπτει οποιαδήποτε υπηρεσία του www.pesotithes.gr

Παρενόχληση με οποιονδήποτε τρόπο της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άλλων χρηστών / μελών αλλά και κάθε ατόμου.

Ο χρήστης του www.pesotithes.gr είναι μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος να αποκαταστήσει πλήρως κάθε ζημία που θα υποστεί το www.pesotithes.gr, οι συνεργάτες του ή / και οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο εξαιτίας οποιασδήποτε αμφισβήτησης / διαφοράς / διαμάχης που τυχόν προκύψει και θα οφείλεται στη μη συμμόρφωση του χρήστη με τους όρους του παρόντος.

Σε περίπτωση χρήσης των υπηρεσιών του  www.pesotithes.gr με τρόπο που αντιβαίνει τους παρόντες όρους του, τοwww.pesotithes.gr διατηρεί το δικαίωμα αποκλεισμού χωρίς προειδοποίηση του χρήστη από τις υπηρεσίες τουwww.pesotithes.gr

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, το www.pesotithes.gr δεν ευθύνεται για οποιασδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του www.pesotithes.gr . Τα περιεχόμενα www.pesotithes.gr παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» («as is») χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή τεκμαιρόμενη με οποιοδήποτε τρόπο, σχετικά με την εμπορευσιμότητα και την καταλληλότητα τους για συγκεκριμένο σκοπό.

Το www.pesotithes.gr αναλαμβάνει τη συλλογή, επεξεργασία και διανομή του περιεχομένου του, του οποίου όμως λόγω του μεγάλου όγκου των διακινούμενων πληροφοριών στους διακομιστές του (hosting servers) καθώς και της συμμετοχής τρίτων προσώπων (φυσικών ή νομικών, ακόμα και των ίδιων των χρηστών του) κατά την πρωτογενή παραγωγή και συλλογή του, δεν έχει εξ αντικειμένου τη δυνατότητα φυσικής παρακολούθησης του περιεχομένου αυτού και ως εκ τούτου δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να εγγυηθεί την αρτιότητα, ακρίβεια, πληρότητα, επάρκεια, νομιμότητα και γενικά την ποιότητα και καταλληλότητα αυτού ή την απουσία ενδεχομένων λαθών.

Το  www.pesotithes.gr συνεργάζεται με άλλους δικτυακούς τόπους για την εξασφάλιση και περαιτέρω παροχή στους χρήστες του εξειδικευμένου περιεχομένου, το οποίο εμφανίζεται σε διάφορες σελίδες ενοτήτων και υπηρεσιών αυτούσιο, όπως ακριβώς λαμβάνεται από τον παροχέα, χωρίς έλεγχο και επεξεργασία. Η ευθύνη για την αρτιότητα, ακρίβεια, πληρότητα, επάρκεια, νομιμότητα και καταλληλότητα του περιεχομένου αυτού που δημοσιεύεται στις σελίδες του www.pesotithes.grανήκει αποκλειστικά στους φορείς που το παρέχουν.

Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στο www.pesotithes.gr   δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρούνται ως τεκμηριωμένες πληροφορίες, συμβουλές ή ως παραίνεση για συγκεκριμένη ενέργεια. Καθώς τοwww.pesotithes.gr είναι ενας ενημερωτικός δικτυακός τόπος και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και πληροφορίες για την υγεία, σε καμία περίπτωση οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ιατρική γνωμάτευση ή άλλη επιστημονική υπόδειξη. Όλοι οι χρήστες του www.pesotithes.gr καλούνται να απευθυνθούν στον ανάλογο επαγγελματία πριν εφαρμόσουν οποιαδήποτε πληροφορία που παρέχεται από τον δικτυακό τόπο του  www.pesotithes.gr

Το www.pesotithes.gr δηλώνει ρητά ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για την τυχόν εφαρμογή, από οποιονδήποτε, οποιασδήποτε πληροφορίας υπάρχει στο περιεχόμενό του.

Οι χρήστες επισκέπτονται τις σελίδες περιεχομένου και υπηρεσιών με αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη..

Το www.pesotithes.gr δεν παρέχει καμία ρητή εγγύηση, ότι οι σελίδες, οι υπηρεσίες, οι λειτουργίες, οι επιλογές και τα περιεχόμενα θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται.

Επίσης το www.pesotithes.gr δεν εγγυάται ότι το ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συνεργαζόμενο site ή οι εξυπηρετητές (servers) μέσω των οποίων αυτά τίθενται στη διάθεσή των χρηστών δεν περιέχουν «ιούς» ή άλλα επιζήμια συστατικά.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ

Οι ανωτέρω όροι και προϋποθέσεις χρήσης του www.pesotithes.gr καθώς και οποιαδήποτε τροποποίηση τους διέπονται και συμπληρώνονται από το ελληνικό δίκαιο, το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Οποιαδήποτε διάταξη των ανωτέρω όρων καταστεί αντίθετη προς το Νόμο, παύει αυτοδικαίως να ισχύει, χωρίς σε καμία περίπτωση να θίγεται η ισχύς των λοιπών όρων.