Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Τι κάνει τη σημερινή Δευτέρα «Blue Monday», την πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου
Text_2

 

Υπάρχει και μαθηματική εξίσωση για να δικαιολογήσουμε τη μελαγχολία…

Οσοι γκρινιάζετε ήδη επειδή ξεκινάει μία ακόμα εβδομάδα, πού να μάθετε ότι η 16η Ιανουαρίου είναι Blue Monday, ή αλλιώς η χειρότερη μέρα του χρόνου!

Κάθε χρόνο, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου αποκαλείται Blue Monday και σύμφωνα με τους ψυχολόγους είναι η πιο καταθλιπτική μέρα ολόκληρου του έτους.

Το κόνσεπτ της Blue Monday ανήκει στον ψυχολόγο Dr Cliff Arnall που το 2005 έφτιαξε μία εξίσωση για να βρει ποια μέρα είναι η χειρότερη του χρόνου. Συνδύασε τον άσχημο καιρό του Ιανουαρίου, τα χρέη του Δεκεμβρίου και τα Χριστούγεννα που πέρασαν και χρειάζεται να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο για να ξαναέρθουν. Ο μαθηματικός του τύπος εμπεριέχει τα χρέη, τους στόχους που δεν επιτεύχθηκαν και τις γιορτές που πέρασαν, για να στηρίξει την άποψή του για την «Blue Monday».

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα ο ψυχολόγος έφτασε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει μέρα που να βρίσκεσαι πιο μακριά από τους στόχους σου από την τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου και γι αυτό τότε πέφτουμε όλοι σε βαθιά μελαγχολία.

Υπάρχουν και άλλοι επιστήμονες που εξηγούν γιατί πέφτουμε σε κατάθλιψη λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Η βρετανίδα οικονομολόγος Jane Clack, ειδική σε θέματα χρεών, επισημαίνει ότι πολλοί καταναλωτές κατά την διάρκεια των γιορτών ψωνίζουν με πιστωτικές κάρτες, συχνά λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα χρέη τους.

Επίσης, η διατροφολόγος Alison Clark επισημαίνει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης και καφεΐνης, που περιέχεται εκτός από τον καφέ στα αναψυκτικά, μπορεί να προκαλέσουν νευρικότητα και πονοκέφαλο και καλό θα ήταν να αποφεύγονται την «Blue Monday» και γενικότερα τον Ιανουάριο, μια και είναι ο μήνας που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις μας και την σκληρή πραγματικότητα, μετά την ανεμελιά των Χριστουγέννων.

Η πλειονότητα ωστόσο των επιστημόνων επισημαίνει ότι ο τύπος αυτός δεν μπορεί να σταθεί επιστημονικά και δεν γίνεται αποδεκτός από  τους μαθηματικούς, που τον κατατάσσουν στις «ψευδοεπιστήμες» και τον απορρίπτουν ως ανοησίες.

 

protothema.gr

pesotithes
Σφοδρός καταπέλτης στο facebook για τη δήλωση Μπουτάρη ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας !
Text_2

 

 

Ο Θεσσαλονίκης Μπουτάρης δήλωσε σήμερα – έμαθα – ότι ντρέπεται που είναι Έλληνας, καθότι επισκεπτόμενος την αλλοδαπή τόν αντιμετωπίζουν, όπως ισχυρίζεται, «σαν λεπρό»…

Δήμαρχέ μου, ένα έχω να σου πω!

Λες ότι ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας, αλλά…

…ΔΕΝ ντρέπεσαι να εκπροσωπείς τους δημότες σου που είναι Έλληνες,

…ΔΕΝ ντρέπεσαι να πληρώνεσαι, πάντα στην ώρα, τον αξιοπρεπέστατο δημαρχιακό μισθό σου από τους φόρους των Ελλήνων,

…ΔΕΝ ντρέπεσαι να κάνεις ταξίδια στο εξωτερικό και όπου αλλού γουστάρει η ψυχή σου με έξοδα πληρωμένα από τους φόρους των Ελλήνων,

…ΔΕΝ ντρέπεσαι να χαρακτηρίζεις «Μακεδονία» τα Σκόπια, παρότι έχεις εκλεγεί από Έλληνες Μακεδόνες,

…ΔΕΝ ντρέπεσαι ν’ αφήνεις την πόλη σου ανοχύρωτη στον πρόσφατο χιονιά, παρότι ήταν δική σου υποχρέωση να λάβεις μέτρα,

…ΔΕΝ ντρέπεσαι να προκαλείς, κάθε λίγο και λιγάκι, με τέτοιου είδους απαξιωτικές δηλώσεις για την πατρίδα και τους ανθρώπους της!

Δήμαρχέ μου, είναι δικαίωμά σου να ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας! Όμως μετά απ’ αυτή την παραδοχή, είναι δικαίωμα και χιλιάδων άλλων Ελλήνων να ντρέπονται που και συ ΕΙΣΑΙ Έλληνας…

 

pesotithes
Προκλητικός Σώρρας: Πριν ένα μήνα ήμασταν στο 35%- Θα βάλω τα καθίκια να γονατίσουν απέναντι στον λαό
Text_2

 

 

Για την δολοφονία της Θώμης Κουμπούρα από πρώην μέλος της οργάνωσης, για τις κατηγορίες περί υπεξαίρεσης χρημάτων, χρέη και αρχαιοκαπηλία και για τις επιθέσεις στα γραφεία του μίλησε ο Αρτέμης Σώρρας στην εφημερίδα Real News.

Μεταξύ άλλων, ο Αρτέμης Σώρρας, αναφέρει σχετικά με τα απίθανα ποσά που ισχυρίζεται πως έχει ότι «ο κόσμος ξεχρεώνει με δικά του λεφτά. Από το 2012 τα εξακόσια δισεκατομμύρια έχουν μπει στον κυρίαρχο ελληνικό λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και ανήκουν σε κάθε Έλληνα. Γίνεται μια εντολή εξουσιοδότησης, με την οποία ο πολίτης πληρώνει».

Όσο για τα χρήματα, που αναγκάζονται να πληρώσουν οι πολίτες που τον ακολουθούν, υποστηρίζει ότι πηγαίνουν στους δικαστικούς επιμελητές, ενώ παρότι – κατά δήλωσή του- τρισεκατομμυριούχος, δεν θα έδινε δανεικά σε κάποιον που θα του ζητούσε κι αυτό γιατί: «Δεν υπάρχει περίπτωση να του δώσω λεφτά, θα τον πάρω στη δουλειά. Αν κάποιος πεινάει και του δώσεις να φάει ψάρι, την άλλη μέρα θα ξαναπεινάσει. Πρέπει να τον μάθεις να ψαρεύει».

Στις κατηγορίες πρώην συνεργατών του για υπεξαίρεση χρημάτων ο Αρτέμης Σώρρας απαντά επιτιθέμενος και χρησιμοποιώντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Για τον πρώην δικογόρο και κουμπάρο του, λέει χαρακτηριστικά: «Οι προδοσίες είναι μέσα από τον κύκλο σου. Οι μεγάλοι άσπονδοι εχθροί μου δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα, μόνο με σέβονται. Αυτός που θα με προδώσει θα είναι κοντά σε μένα. Ο γυφτοκούμπαρος, έτσι τον λέω εγώ – ξέρεις η ψείρα και η βλαχιά είναι στον γιακά, δεν βγαίνει ποτέ – είναι 30 χρόνια δικηγόρος μου και κουμπάρος μου. Όταν τον γνώρισα, ο πατέρας μου ήταν εργολάβος, αυτός ένα φτωχόπαιδο από την Ακολη. Ήμουν 18 ετών και είχα εργολαβική εταιρεία δική μου. Αυτός ο κουμπάρος ήρθε στην οικογένεια Σώρρα και πήρε μεγάλες δουλειές».

Ερωτώμενος για τις καταγγελίες σε βάρος του για χρέη και αρχαιοκαπηλία, αρνείται πεισματικά να απαντήσει, μένοντας στο: «Να ασχοληθούμε με τίποτα σοβαρό. Εσείς οι δημοσιογράφοι στέκεστε σε ό,τι λέει ο κάθε κερατάς».

Για το θέμα, της δολοφονίας της Θώμης Κουμπούρα, από πρώην μέλος της οργάνωσης, ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις», αναφέρει: «Η δολοφονία ήταν μια αφορμή να χρεώσουν την “Ελλήνων Συνέλευσις”. Αν έρθουν 10 μασόνοι που μας μισούν να ανοίξουν γραφείο, δεν μπορούμε να τους πούμε “όχι”. Αυτόν (σ.σ. τον Μπαλαντίνα) τον στείλαμε στον διάολο, τον διώξαμε. Για τη Θώμη λυπάμαι πάρα πολύ. Και για τους δύο λυπάμαι, γιατί ο ένας είναι στη φυλακή και ο άλλος στο χώμα, αν και δεν ξέρουμε τι έγινε γιατί δεν έχει βρεθεί το όπλο. Άρα όταν δεν έχεις όπλο και βρεθεί ένας τρελός να πει “τη σκότωσα”, δεν σημαίνει ότι το έκανε. Μπορεί και να μην είναι αυτός. Είναι μια τρελή ομολογία, η οποία είτε κάποιον έτσι βολεύει, είτε τελικά είναι ποτισμένος με τόσα χάπια και φάρμακα, που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Είμαστε σαν τα σπίτια με τα κόκκινα φωτάκια. Όλοι έρχονται να μας πούνε και να διαβάλλουν».

Οσον αφορά το αν θα κατέβει στις εκλογές ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι θα το κάνει και προεξοφλεί, μάλιστα, ότι θα… σκίσει. «Όχι μόνο θα κατέβω, αλλά θα πάρω την Ελλάδα με κάθετη κυριαρχία. Οι επόμενες εκλογές είναι των Ελλήνων. Τα ποσοστά μας είναι τεράστια, πριν από ενάμιση μήνα ήμασταν στο 35%. Μεγάλη πολυτέλεια για μένα θα είναι η απελευθέρωση της Ελλάδας. Όλα τα καθίκια απέναντι στον ελληνικό λαό θα τα βάλω να γονατίσουν. Αυτό είναι τεράστια ικανοποίηση. Θα σπαταλήσω τη μεγαλοπρέπειά μου γι αυτούς, θα το κάνω».

Οι εξωφρενικοί ισχυρισμοί Σώρρα όμως, δεν σταματούν ούτε στο πόσο χρήματα διαθέτει, ούτε στο ποσοστό που θα καταγράψει η “Ελλήνων Συνέλευσις”. Φυλάει έναν ακόμα, για τους πρόσφυγες με τα χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους (που όμως επιλέγουν να μένουν σε καταυλισμούς;) «Έχουμε μια λίστα με 97 διαφορετικές φυλές. Δεν έρχονται μόνοι τους, τους φέρνουνε. Έχουν όλοι χρήματα. Έχουμε ένα περίπτερο που έχουμε τραβήξει τουλάχιστον 160′ βίντεο, στο οποίο όλοι οι λαθρομετανάστες είναι φορτωμένοι με 500άρικα. Έχουμε ένα περίπτερο που ο καθένας μπαίνει μόνο με πεντακοσάρικο και παίρνει πράγματα. Έχουμε πιάσει μετανάστες που έχουν 150 χιλιάρικα. Έχουμε από ένα νοσοκομείο τουλάχιστον 15 βίντεο, που μετανάστες έχουν 150.000, 60.000, 70.000, 80.000 ευρώ πάνω τους, χρήματα που ο Έλληνας ποτέ δεν θα τα είχε. Η Ελλήνων Πολιτεία θα ψάξει όλα τα στοιχεία. Από που έρχεσαι, γιατί ήρθες…».

ΠΗΓΗ: Real News

Πηγή: | iefimerida.gr

pesotithes
Επική ανάρτηση στο facebook!! ‘Ήμουν με τον κουβέλη αλλά ψήφισα συριζα», μου είπε. »Ας πτωχεύσουμε,εγώ έχω χωράφια δε θα πεινάσω», μου είπε. »
Text_2

 

 

»Οι υψηλοί φόροι δεν είναι πρόβλημα» μου είπε. »Έχω ένα πελάτη που δεν μπορεί να εξάγει αγροτικό προιόν γιατί δεν είναι ανταγωνιστικός», μου είπε. »Ήμουν με τον κουβέλη αλλά ψήφισα συριζα», μου είπε. »Ας πτωχεύσουμε,εγώ έχω χωράφια δε θα πεινάσω», μου είπε. »Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, το λιάζονται κι εξαφανίζονται ή που δήλωνε ο άλλος φιλοξενούμενους τους 2 αλβανούς;» μου είπε.
» Ψάχνετε στα 40 χρόνια να βρείτε στοιχεία για να δικαιολογήσετε ό,τι μαλακία έχουν κάνει τα 2 τελευταία. Ξέρεις κάτι, άνθρωποι σαν εσένα με κάνουν να λέω ότι δεν υπάρχει ελπίδα για αυτή τη χώρα», του είπα.
Με έπιασαν και οι τύψεις μου που ήμουν τόσο αγενής,πρώτη φορά τόσο αγενής στα μούτρα κάποιου, αλλά δεν μπόρεσα να μη ρωτήσω κάτι ακόμα: »και το 2015 τι ήταν για σένα, περήφανη διαπραγμάτευση;»
»Αναμενόμενο», απάντησε. Έτσι απλά.

 

φωτογραφία /google

Η ανάρτηση έγινε σε κλειστό κύκλο φίλων γι αυτο θα κρατήσουμε την ανωνυμία του σχολιαστή

pesotithes
ΗΠΑ: Ζευγάρι ομογενών δέχθηκε ξενοφοβική επίθεση -Γυναίκα τους έβρισε επειδή μιλούσαν ελληνικά [βίντεο]
Text_2

 

 

Σφοδρή φραστική επίθεση δέχθηκε ένα ζευγάρι ομογενών που ζει στο Λος Αντζελες, από μία γυναίκα σε σούπερ μάρκετ, επειδή έκαναν τα ψώνια τους μιλώντας μεταξύ τους ελληνικά!

«Στεκόμουν στη σειρά, μιλώντας με τη σύζυγό μου στα ελληνικά. Από το πουθενά, άκουσα κάποιον να γκρινάζει πίσω μου και φάνηκε ότι κάποιος προσπαθούσε να μου πει κάτι», έγραψε στο blog του ο Θανάσης Παπούλιας για αυτό που έζησε με τη σύζυγό του, Σοφία, την ώρα που έκαναν αμέριμνοι τα ψώνια τους.

Οταν στράφηκε στη γυναίκα πίσω του, εκείνη του είπε «Να μιλάτε γα@@@@α αγγλικά, εδώ είναι Αμερική!». «Μετά χρησιμοποίησε κάθε βρισιά του μηδαμινού λεξιλογίου της. Για να με περιγράψει, για να μου πει να πάω πίσω στη χώρα μου. Αστείο, νόμιζα ότι ήμουν στη χώρα μου, τη χώρα στην οποία γεννήθηκα», έγραψε ακόμη στο blog του ο κ. Παπούλιας.

«Το καλύτερο ήταν ότι σοκαρίστηκε όταν της απάντησα σε τέλεια αγγλικά, με αμερικανική προφορά. Αλλά δεν σιώπησε. Συνέχισε να βρίζει, συνέχισε να λέει ότι εδώ είναι Αμερική. Λυπάμαι για αυτή τη γυναίκα», έγραψε ακόμη, ευχαριστώντας τον Θεό που το ζευγάρι είχε πάει για ψώνια χωρίς τα παιδιά του.

Το καλύτερο από όλα όμως, σύμφωνα με τον κ. Παπούλιας, ήταν ότι ο διευθυντής του καταστήματος παρενέβη και την πέταξε έξω. Ο ίδιος δημοσίευσε και ένα απόσπασμα από το περιστατικό, στον λογαριασμό του στο Facebook.

Πηγή:  iefimerida.gr

pesotithes
Nα τα…!!! Φλαμπουράρης: Δεν αποκλείω δημοψήφισμα -Οι εμμονές Σόιμπλε δοκιμάζουν την ΕΕ

    Την πεποίθησή του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει πολύ σύντομα εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Σε συνέντευξή του στη Real News, σημείωσε ότι αν οι δανειστές προκαλέσουν το «απόλυτο αδιέξοδο» -το οποίο ο ίδιος δεν το πιστεύει, όπως δεν πιστεύει και ότι επίκειται κάτι τέτοιο- «ούτε παραλογισμούς θα υπογράψουμε, ούτε θα […]

pesotithes
Bενιζέλος για Παπανδρέου: Επωμίστηκα τη φθορά όταν κάποιοι άλλοι έφευγαν σαν ποντίκια από το καράβι [βίντεο]

  Aκολουθεί η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο προσωπικό του προφίλ στο facebook     «Όμως μιλώντας στο όνομα σας, στο όνομα αυτών που έμειναν πιστοί στη θέση τους και έδωσαν τον αγώνα για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, μιλώντας στο όνομα αυτών που άνοιξαν την μεγάλη ελπίδα της Ελιάς και είδαν τον περονόσπορο […]

pesotithes
Αποκαλυπτικό άρθρο ΣΟΚ! Στο φως οι «χρυσοί» μισθοί των εργαζoμένων του ΟΑΣΘ

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό άρθρο ΣΟΚ οπως δημοσιεύτηκε στο   dailythess.gr   Γράφει ο Βασίλης Κυριακούλης   Οταν ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης τον Μάρτιο του 2012 ζητούσε από τους συναδέλφους του «να πάψουν να κοινοποιούν τα πάσης φύσης «οικονομικά μας» (μισθοδοσίες κ.τ.λ.) σε δημόσιους χώρους Μ.Μ.Ε. SITE κ.τ.λ.» κάτι γνώριζε παραπάνω… Στο […]

pesotithes
Ο Ζουράρις «ξαναχτυπά», αυτή τη φορά με ερωτική ιστορία που είχε με άνδρα

  Η γνωστοποίηση παντελώς άχρηστων πληροφοριών της προσωπικής ζωής του Κώστα Ζουράρι, συνεχίζεται Μία μέρα ήταν αρκετή για να μην προκαλέσει με κάποια δήλωσή του ο Κώστας Ζουράρις. Μετά τα διθυραμβικά σχόλια σχετικά με το σώμα της Βούλας Πατουλίδου, ο υφυπουργός Παιδείας είπε να ασχοληθεί με ένα άλλο αρκετά cheesy θέμα. Σε συνέντευξή του στην […]

pesotithes
Tα «σπάει» στα μπουζούκια η Αυλωνίτου, Τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια, σταμάτησαν παιδάκια να λιποθυμούν στα σχολεία & οι άνθρωποι να κρυώνουν [βίντεο]

    Τώρα που τελείωσαν τα μνημόνια, σταμάτησαν παιδάκια να λιποθυμούν στα σχολεία και άνθρωποι να κρυώνουν σπίτια τους, μπορεί επιτέλους και η Αυλωνίτου να το γλεντήσει στα μπουζούκια. Αυτή καλά κάνει, εσείς πως νοιώθετε;  

pesotithes
Η Μαρία Χούκλη έφυγε πικραμένη από τον ΑΝΤ1 -Δεν χαιρέτησε τη διοίκηση του καναλιού [βίντεο]

    Η Μαρία Χούκλη δεν θέλησε να πει ένα τελευταίο δελτίο ειδήσεων, ώστε να αποχαιρετήσει το τηλεοπτικό κοινό φεύγοντας από τον ΑΝΤ1. Ο Νίκος Χατζηνικολάου αναλαμβάνει το κεντρικό δελτίο από τις 30 του Γενάρη. Ωστόσο, η δημοσιογράφος από την περασμένη Τετάρτη χαιρέτησε τους συναδέλφους της που βρίσκονταν πίσω από τις κάμερες, σε μια ιδιαίτερα […]

pesotithes
Πρόβλημα στη λειτουργία του Facebook

  Πρόβλημα στη λειτουργία του Facebook παρατηρείται εδώ και λίγα λεπτά. Συγκεκριμένα οι χρήστες δεν μπορούν να μπουν στο προφίλ τους και να δουν τις δημοσιεύσεις τους. Αντίθετα δεν υπάρχει πρόβλημα στην αρχική σελίδα κάθε χρήστη.   πηγη enikos.gr

pesotithes
Eπικό βιντεο του Οτινάναι για τον Πατρινό τρισεκατομμυριούχο !![βίντεο]

    Όλη η υπόθεση Σώρρα σε λίγο παραπάνω από 10′. Αν η ιστορία του Πατρινού Τρισεκατομμυριούχου σας έχει μπερδέψει, το Οτινάναι είναι εδώ για να λύσει κάθε απορία σας, να σας τα εξηγήσει ωραία και να σας μάθει μπαλίτσα  

pesotithes
Tα FUNDS εφορμούν στα 107,5 δις ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων

    Τα funds εφορμούν στα 107,5 δις ευρώ των μη εξυπηρετούμενων δανείων με απόχρωση βαθύ κόκκινο. Το ρεπορτάζ της Αννας Δόγα από την Ναυτεμπορική που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό: Δάνεια σε «βαθύ κόκκινο», για τα οποία έχουν πλήρεις προβλέψεις, θα επιδιώξουν να πωλήσουν οι τράπεζες για να αποφορτίσουν τους ισολογισμούς τους. Αν και η συγκεκριμένη […]