Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Επική Ανάρτηση στο διαδίκτυο! Επι Μακρόν και της γυναίκας του ή 4 σχόλια για το ποσο μαλάκας είσαι!!
Text_2

 

 

ΠΕΡΙ TOY ΜΑΚΡΟΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ.

Τρία πράγματα έχω να πω μόνο:

1.
Αν κατάλαβα καλά,
ο Μακρόν που παντρεύτηκε
γυναίκα 20 χρόνια μεγαλύτερη του
«έχει πρόβλημα»
και «θέλει να γ*μήσει τη μητέρα του»
και η γυναίκα του ήταν «αποπλανήτρια ανηλίκων»

2.
Αν κατάλαβα καλά,
ο Τραμπ που παντρεύτηκε
γυναίκα 24 χρόνια μικρότερη του
«είναι μάγκας»
και «ΔΕΝ θέλει να γ*μήσει την κόρη του»
και η γυναίκα του «ΔΕΝ είναι πόρνη πολυτελείας»

3.
Τα συμπεράσματα αυτά που βγάζεις
ως «ψυχολόγος» / «κοινωνιολόγος» της κακιάς ώρας
αποδεικνύουν απλά
το ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ.

4.
Επίσης,
το ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ
το αποδεικνύει το γεγονός
ότι κάθεσαι και ασχολείσαι
με τη γυναίκα του κάθε πολιτικού
και το πόσων ετών είναι
και το αν έχουν παιδιά

λες και ΑΥΤΑ είναι τα σημαντικά προβλήματα
που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα
και θα κληθεί να λύσει ο πολιτικός.

ΟΚ, είπα 4 πράγματα,
αλλά τα δύο τελευταία αφορούσαν το ίδιο θέμα:

Το ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ.

 

pesotithes
Τα υποτιμητικά σεξιστικά σχόλια για τον Μακρόν & τη σύζυγό του είναι τρανή απόδειξη για την αντίληψη που έχουν οι Έλληνες για τους πολιτικούς
Text_2

 

 

Τα υποτιμητικά και σεξιστικά σχόλια που διατυπώνονται για τον Μακρόν και τη σύζυγό του αποτελούν τρανή απόδειξη για την αντίληψη που έχουν οι Έλληνες για τους πολιτικούς. Δεν επικεντρώνονται στις θέσεις τους, στο πολιτικό τους έργο και στη μεταρρυθμιστική τους διάθεση. Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν ούτε την ιδεολογία τους, ούτε τη μόρφωσή τους και ούτε την ηγετική τους δεινότητα. Οι Έλληνες θέλουν πολιτικούς κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους. Δίνουν δε έμφαση σ’ ένα χαρακτηριστικό το οποίο είναι παντελώς άσχετο με τον σκοπό που καλείται να υπηρετήσει ένας πολιτικός. Επί παραδείγματι, εξετάζουν αν είναι θρήσκος, ή αν έχει παιδιά, ή αν είναι νυμφευμένος, ή πόσο ετών είναι η γυναίκα του. Τα ανωτέρω ΔΕΝ έχουν την παραμικρή σχέση με το αν ο πολιτικός θα είναι αποτελεσματικός ή όχι. Έχουν όμως απόλυτη σχέση με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις της υποκριτικής και οπισθοδρομικής ελληνικής κοινωνίας, η οποία αρνείται να προσαρμοστεί σε εναλλακτικές συνθήκες και παραμένει φοβική και οχυρωμένη σε μικροαστικές ιδεοληψίες. Επίσης, είναι μια κοινωνία που επιλέγει πολιτικούς με γνώμονα την ικανότητά τους να πραγματοποιούν ρουσφέτια και να κρούουν τις καμπάνες της δημαγωγίας. Πρέπει να καταλάβετε ότι δουλειά του πολιτικού ΔΕΝ είναι να σας αρέσει. Δουλειά του ειναι να υλοποιεί συγκεκριμένους στόχους που σχετίζονται με την κοινωνική ευταξία. Όταν θα μάθετε να σταθμίζετε τα χαρακτηριστικά και να σκέφτεστε ορθολογικά, θα μπορέσετε να βελτιώσετε την κοινωνία. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η κοινωνία θα παραμένει σε βαθύτατη υστέρηση, βουτηγμένη σε αποστεωμένες αντιλήψεις και εγκλωβισμένη στο φαύλο κύκλο του λαϊκισμού και της μεταθέσεως των ευθυνών σε φανταστικούς εχθρούς.

 

pesotithes
Ο Τσίπρας είναι ιδιοφυία. Όσο ασχολούμαστε με τις Γαλλικές εκλογές πούλησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε Γερμνανική εταιρία που συμμετέχει & ο Σαββίδης
Text_2

 

 

Ο Τσίπρας είναι ιδιοφυία. Όσο ασχολούμαστε με τις Γαλλικές εκλογές πούλησε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στη τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του κόσμου, Γερμανικών συμφερόντων που συμμετέχει και ο Σαββίδης. Δεν άνοιξε μύτη. Συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτός ο άνθρωπος λόγω συνολικής ανικανότητας της αντιπολίτευσης μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους τυλίξει σε μία κόλλα χαρτί.

φωτογραφία /google

 

pesotithes
Επική ανάρτηση στο fb! «Tα πράγματα έχουν χειροτερέψει προς το γελοιωδέστερο…«εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν»[λίστα 10 σημείων]
Text_2

 

 

Επειδή επέστρεψα μετά δυο ώρες και τα πράγματα έχουν χειροτερέψει προς το γελοιωδέστερο, μια κοινωνική προσφορά της στήλης:

1) Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτιμήσεις ενός πολιτικού για την προσωπική του ζωή. Μας ενδιαφέρουν μόνο οι προτιμήσεις του για την δική μας ζωή.
2) Αντιστρόφως βέβαια, δεν μας ενδιαφέρει ούτε πόσο τρυφερός και αφοσιωμένος σύζυγος είναι ή τι αγώνα έκανε για τις προσωπικές του επιλογές ενάντια στις κοινωνικές συμβάσεις. Μας ενδιαφέρει μόνο πόσο αφοσιωμένος θα είναι στην αποστολή του.
3) Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτιμήσεις της συζύγου, της ερωμένης, της ξεπέτας ή οτιδήποτε άλλο ενός πολιτικού για την προσωπική τους ζωή. Ούτε για τη δικιά μας. Το ψηφοδέλτιο δεν έχει τ´όνομά του/της/των. Δεν μας ενδιαφέρει ούτε καν να ξέρουμε τ’όνομά τους/της/των.
4) Αντιστρόφως βέβαια μας είναι παγερά αδιάφορο αν είναι καλή, ευγενική και καλλιεργημένη κυρία ή κύριος. Δεν ψηφίζεται αυτή ή αυτός για κάποιο θεσμικό ρόλο στον οποίο αυτά τα προσόντα έχουν σημασία.
5) Αρκεί να μην δημιουργεί πρόβλημα εκεί όπου αναγκαστικά εμφανίζεται μαζι, και καλό είναι αυτό να γίνεται όσο πιο σπάνια γίνεται.
6) Αναζητούμε πρότυπα κοινωνικών ρόλων στους θεσμούς που έχουμε φτιάξει για αυτές τις δουλειές, πχ στο σινεμά ή στα δακρύβρεχτα ρηάλιτυ ή στον ειδικό κίτρινο τύπο κοινωνικής ενημέρωσης και προβληματισμού, ή στα πρωϊνάδικα. Η πολιτική αφορά την εξουσία και τον δημόσιο χώρο και συνήθως πιο σοβαρά πράγματα από το πόσο καλός σύζυγος/πατέρας/θείος/νονός είναι ή δεν είναι ένας πολιτικός.
7) Δεν κάνουμε φτηνές ψυχαναλύσεις ενός πολιτικού βάσει της προσωπικής του ζωής. Ούτε υπέρ ούτε κατά. Είναι ανόητο.
8) Δεν κάνουμε φτηνές κοινωνιολογικές αναλύσεις από τις αντιδράσεις ανθρώπων σε ανούσια θέματα εικόνας. Είναι ακόμα πιο ανόητο.
9) Δεν το παίζουμε γουάου και κουλ και προοδευτικοί και υπεράνω για τις συζύγους των αγαπημένων μας πολιτικών όταν την προηγούμενη μέρα έχουμε ανεβάσει 48 ποστ για την σύζυγο του Πατούλη, την κόρη του Τραμπ, την σύζυγο του Τραμπ και έχουμε κατάξει σε συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα την Μαριόν Κυριακού επειδή παντρέυτηκε κάποιον πλούσιο μεγαλύτερό της χωρίς να μας ρωτήσει.
10) Θυμόμαστε πάντα την παροιμία «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν».

 

pesotithes
Καταπέλτης στο fb! «Aυτός που θα μαζέψει την χώρα & θα την κάνει κράτος επιτέλους, πρώτα θα πρέπει να διαλύσει τις ΔΕΚΟ, τους συνδικαλιστές..»
Text_2

 

Φωτογραφία/ethnos.gr

Λυπάμαι που γράφω τέτοια πράγματα, αλλά πιστεύω ότι αυτός που θα μαζέψει την χώρα και θα την κάνει κράτος επιτέλους, πρώτα θα πρέπει να διαλύσει τις ΔΕΚΟ, τους συνδικαλιστές (τι κρίμα γιαί τώρα θα ήταν περισσότερο παρά ποτέ ανάγκη να υπάρχει σωστός συνδικαλισμός) και να στείλει όσους νεαρούς συλλαμβάνει, γιατί μπορεί να συλλάβει, σε δίχρονη κοινωνική εργασία, όπως περιποίηση χρονίων αρρώστων , νοσοκομεία όπως Δρομοκαϊτειο, σε ότι ποιό βαρειά κοινωνική υπηρεσία υπάρχει. Όποιος συλλαμβάνεται να καταστρέφει δημόσια περιουσία, να δεσμεύονται χρήματα του ιδίου η της οικογένειας του για επισκευή. Και δεν πειράζει να κατεβάσουμε μιά φορά τον στρατό στα Εξάρχεια και να μαζέψουμε σε κλούβες τους πάντες!! Αυτά όμως θα πρέπει να γίνουν σε χρόνο …χθές!!
Και μην τολμήσει κανείς να πει ότι δεν έχει γνωρίσει Δημοκρατία ακόμη!!

 

pesotithes
Υπάρχουν & οι δικτατορίες που γίνονται με την ύπουλη κατάχρηση της εξουσίας που η δημοκρατία εμπιστεύτηκε. Αυτές ριζώνουν αργά & βαθειά.»

    Υπάρχουν δικτατορίες που γίνονται με την βίαιη κατάλυση της δημοκρατίας. Και υπάρχουν κι αυτές που γίνονται με την ύπουλη κατάχρηση της εξουσίας που η δημοκρατία εμπιστεύτηκε. Οι δεύτερες είναι χειρότερες, γιατί ριζώνουν αργά και βαθειά. Υπάρχουν δικτατορίες που γίνονται με την ισχύ των όπλων και των τεθωρακισμένων. Υπάρχουν όμως και αυτές που γίνονται […]

pesotithes
Καταπέλτης! «Εσείς που εξ αιτίας σας πληρώνουμε 4 δις ΚΑΘΕ χρόνο στις συντάξεις πενηντάρηδων, ποσα χρόνια πρέπει να πάτε φυλακή ;;»

    Ο Ακης επιστρεφει στην φυλακη, γιατι δεν μπορεσε να μαζεψει τα 200 χιλιαρικα της εγγυησης… Νταξ ξερω να παει μεσα ο αλητης, τοσα λεφτα εχει αυτος καπου στην Ελβετια… Ας δειξουμε ολη την εκδικητικοτητα μας σε ενα αρρωστο γερο 80 χρονων, να σαπισει στην φυλακη (κυριολεκτικα), την ιδια στιγμη που κυκλοφοραει ελευθερος ο […]

pesotithes
Eπικό σχόλιο! «Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ…Έπρεπε να περάσουν 50 χρόνια… Πόσος χρόνος χαμένος! Τι κρίμα…»

    Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ… 21η Απριλίου 1967. Δεν θα σταθώ στις δολοφονίες και τα βασανιστήρια της Χούντας. Ούτε στις εξορίες, τις διώξεις και στην καταπίεση ούτε στις βλακώδεις «πολιτιστικές» της φιέστες ούτε στις εθνικές συμφορές που προκάλεσε. Αυτά οι παλιότεροι τα ξέρουν, τα έχουν ζήσει και οι νέοι τα […]

pesotithes
Στην «Επέτειο του Πολυτεχνείου», θυμόμαστε τους νεκρούς. Σήμερα, σκέφτομαι τους ζωντανούς

    Στην «Επέτειο του Πολυτεχνείου», θυμόμαστε τους νεκρούς. Σήμερα, σκέφτομαι τους ζωντανούς. Εκείνους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, δε μιλούν σχεδόν ποτέ για όσα πέρασαν τότε, παρά παλεύουν κάθε μέρα για τη Δημοκρατία και τις ελευθερίες της. Μακάρι να τους έλειπε η τόση μετριοφροσύνη και να μαθαίναμε κάτι περισσότερο. Είναι πολύ σπουδαίο να μαθαίνεις για […]

pesotithes
Ανάρτηση κόλαφος με αφορμή τους νεκρούς στη Βενεζουέλα! «Είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑΙοι, εχθροί της Δημοκρατίας.»

    Πριν από τρία χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε την εκλογή Μαδούρο στην εξουσία. Η εφημερίδα Αυγή, φιλοξενούσε τότε τις δηλώσεις του Κώστα Ήσυχου, υπεύθυνου για την Εξωτερική και Αμυντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι κοινωνικές και οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς στη χώρα μας θα συνεχίσουν την αλληλέγγυα πολιτική και δράση τους έτσι ώστε η […]

pesotithes
Σοκαριστικό σχόλιο «γροθιά» «Ετών 42 καρδιολόγοι στο Ντινάν & το Μετροπόλιταν 800 ευρώ τον μήνα.Ωράριο?Μέχρι να τελειώσουν…»

    Ετών 42 καρδιολόγοι στο Ντινάν και το Μετροπόλιταν 800 ευρώ τον μήνα.Ωράριο?Μέχρι να τελειώσουν.Τελείωσαν την Ιατρική Αθήνας έφτυσαν αίμα 6 χρόνια στην Ιατρική και 4 χρόνια για ειδικότητα ΣΥΝΟΛΟ 10 Χρόνια. Την ίδια ώρα 23-30χρονοι αστυνομικοί και 23-30χρονες αστυνομικίνες που τελείωσαν ένα λύκειο και μπήκαν μέσω πανελληνίων στην αστυνομία με βαθμό 14 λουφάρουν […]

pesotithes
Οι δημοσιογράφοι είναι ένοχοι (Ποιες είναι οι συνέπειες της δράσης κάποιων συνανθρώπων μας;)

    Φίλες, φίλοι και οι υπόλοιποι, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω διευκρινίζοντας πως ο τίτλος του σημερινού κειμένου δεν είναι ειρωνικός, δεν είναι σαρκαστικός και δεν θα συνοδευτεί από μια προσπάθεια να αποδείξω το πόσο λίγο φταίνε κάποιοι συνάδελφοι για την κωμικοτραγική κατάσταση χάρη στην οποία η χώρα έχει γίνει ο διασκεδαστής του πλανήτη. Στην […]

pesotithes
Eπικό σχόλιο για το survivor!!»Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ‘ΤΣΟΛΙΑΣ ΣΤ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ SURVIVOR»

    Το να λες και να ξαναλές πόσο χαμηλού επιπέδου είναι το Survivor και τα άτομα που το παρακολουθούν, για να σε ακούσουν/διαβάσουν τα άτομα που το παρακολουθούν (και μάλλον να στεναχωρηθούν; δεν ξέρω), είναι λίγο σα να πηγαίνεις δίπλα σε όσους τρώνε μπέργκερ και να μοστράρεις επιδεικτικά τη σαλάτα σου, σαν να μπουκάρεις […]

pesotithes
Xθες μίλησα με έναν άνεργο με λαμπρές σπουδές που πιστεύει ότι ευθύνονται οι ξένοι για αυτό…

    Χθες, συνομίλησα αρκετή ώρα με έναν φίλο. Έχει κάνει λαμπρές σπουδές, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό, αλλά ένεκα οικογενειακών υποχρεώσεων προτίμησε να παραμείνει στην ψωροκώσταινα. Με ρωτάει πως βλέπω τα πράγματα. Η πρώτη ερώτηση που τού έκανα ήταν να μού πει τι ψήφισε. «Σύριζα ψήφισα και τις δυο φορές καθώς και όχι […]

pesotithes
Τα ματια μας νοηματοδοτούν και δίνουν τις αξίες των «πραγμάτων» στα πάντα.

    Πολύ συχνά σκέφτομαι το πόσο η αξία των πραγμάτων είναι ανάλογη της φάσης της διαθέσεως και των συνθηκών της ζωής μας πχ έχεις δει μια ταινία έχεις διαβάσει ενα βιβλίο που να σου εχει φανεί τελείως διαφορετικό σε μια άλλη χρονική στιγμή σου.; Που οφείλεται αυτός ο μετασχηματισμός ; στα μάτια μας προφανώς […]