Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Οι 8 λόγοι της κατάρρευσης του ασφαλιστικού σε μια ανάρτηση που «πονάει» στο facebook με τις αλήθειες της !

 

 

Οι αιτίες για την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος
1) Η διοίκηση των ασφαλιστικών ταμείων διορίζεται από την κυβέρνηση και άρα λειτουργεί με κομματικά κίνητρα
2) Εισαγωγή ασφαλισμένων που δεν έχουν καταβάλει εισφορές
3) Πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (υπάρχουν περιπτώσεις τραπεζικών υπαλλήλων με σύνταξη στα 15 έτη)
4) Δυσαναλογία Εισφορών-Παροχών (Ο ρυθμός αναπλήρωσης στην Ελλάδα είναι το 70-80% των τελευταίων πέντε εργασιακών ετών και μάλιστα σε τρέχουσες τιμές, ενώ στην Γερμανία είναι το 50% όλου του εργασιακού βίου)
5) Παροχές χωρίς αναλογιστικές μελέτες
6) Η ύφεση
7) Γήρανση πληθυσμού
8) Αναδιανεμητικό αντί για κεφαλαιοποιητικό σύστημα
Κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης έγιναν δύο μόνο σοβαρές προσπάθειες για αναμόρφωση του ασφαλιστικού (Κυβέρνηση Μητσοτάκη-Σουφλιάς και Κυβέρνηση Σημίτη-Γιαννίτσης, οι οποίες όμως συνάντησαν μεγάλες αντιδράσεις από οργανωμένες ομάδες συμφερόντων).
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ασφαλιστικό Σουφλία, ο αρχισυνδικαλιστής των τραπεζοϋπαλλήλων, μετέπειτα υπουργός, έπεισε μέχρι και τους διευθυντές των τραπεζών να κάνουν απεργία..

 

ανάρτηση

Panagiotis Palaios

pesotithes
Δείτε πως φτιάχνεται ένα πούρο! Βίντεο απο την περιοχή (Βινιάλες) που καλλιεργούνται τα καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσμο.

 

 

Πώς φτιάχνεται, και από πόσα είδη φύλλων, ένα κουβανέζικο πούρο;
Η απάντηση στο βίντεο που τράβηξα -στην περιοχή (Βινιάλες) που καλλιεργούνται τα καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσμο.

Χρόνια πολλά με υγεία!
(ένα καλό πούρο, μια φορά το χρόνο, δεν κάνει κακό)

 

σχόλιο στο facebook

Δημήτρης Αλικάκος

pesotithes
Απίστευτη καινοτομία για την υγεία με κόστος πολύ λιγότερο από αυτό που ξοδεύτηκε για να κυνηγάει ο δυτικός κόσμος pokemon

 

 

Οι πιο όμορφες καινοτομίες είναι οι παρακατιανές, αυτές που δεν κάνουν φιγούρα την τεχνολογία τους και δεν είναι λύσεις που δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει ποιό πρόβλημα θα λύσουν. Εδώ μια συσκευή χειροκίνητης φυγοκέντρησης δειγμάτων αίματος κατασκευασμένη από χαρτόνι, καλαμάκια αναψυκτικού και πετονιά. Πετυχαίνει τον ίδιο βαθμό διαχωρισμού δειγμάτων αίματος με τις ακριβές ηλεκτροκίνητες μηχανές φυγοκέντρησης. Κάθε κιτ Κοστίζει 20 cents. Μαζί με το μικροσκόπιο από χαρτόνι και έναν μικρό φακό του ίδιου εφευρέτη (του Ινδού Dr Prakash) που κοστίζει ένα-δυό δολάρια ακόμα, νοσηλευτικό προσωπικό σε περιοχές του τρίτου κόσμου θα μπορεί να κάνει επί τόπου αποτελεσματικές διαγνώσεις ασθενειών χωρίς ακριβό εξοπλισμό και υποδομές. Το πλάνο είναι να κατασκευαστούν με χρήματα από δωρεές και να μοιραστούν ένα εκατομμύριο τέτοια κιτ μέσα στο 2017 με κόστος πολύ λιγότερο από αυτό που ξοδεύτηκε για να κυνηγάει ο δυτικός κόσμος pokemon για λίγους μήνες και να τα ξεχάσει μετά.

 

ανάρτηση απο

Gregory Farmakis

pesotithes
Φαινόμενο Φλυν: Πώς η οικογένεια επηρεάζει την ευφυία [βίντεο]

 

 

Ο δρ Τζέιμς Φλυν, είναι ομότιμος καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οτάγκο, στη Νέα Ζηλανδία, και διευθυντής του Κέντρου Ψυχομετρίας του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη θεωρία του, η ευφυΐα δεν διαμορφώνεται έως την ηλικία των 18 ετών αλλά αναπτύσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, αρκεί να συναναστρέφεται κανείς με άτομα που διεγείρουν τον εγκέφαλό του και να ακολουθεί ένα νοητικώς απαιτητικό τρόπο ζωής στο σπίτι και στην εργασία.

Ο Δρ Φλυν υποστηρίζει ότι οι οικογένειες των οποίων τα μέλη μιλούν, γελούν, μοιράζονται πολιτιστικά δρώμενα και ασχολούνται με απαιτητικές για το μυαλό δραστηριότητες, παρουσιάζουν αύξηση του δείκτη νοημοσύνης τους κατά αρκετές μονάδες.

Ωστόσο ισχύει και το αντίστροφο: αν κάποιος μοιράζεται το σπίτι ή το χώρο εργασίας του με άτομα μειωμένης ευφυΐας, κινδυνεύει να δει και το δικό του IQ να φθίνει, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς διέγερσης του μυαλού.

flynn«Η ευφυΐα πάντοτε εθεωρείτο στατική αλλά σύγχρονα ευρήματα υποδηλώνουν ότι αυτό είναι λάθος», δήλωσε ο δρ Φλυν στην εφημερίδα «Sunday Times» με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Does Your Family Make You Smarter».

«Ο εγκέφαλος μοιάζει με έναν μυ: όσο περισσότερο τον χρησιμοποιούμε, τόσο πιο δυνατός γίνεται. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να αυξάνουμε την ευφυΐα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής».

Ο δρ Φλυν πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να παντρευτούμε έναν άνθρωπο ευφυέστερο από εμάς, να βρούμε μία νοητικώς απαιτητική εργασία και να κάνουμε παρέα με ευφυείς ανθρώπους. «Κάθε ένα από αυτά τα τρία μπορεί να αυξήσει και τη δική μας ευφυΐα», λέει.

Ο δρ Φλυν είναι παγκοσμίως γνωστός ως ο επιστήμονας που ανακάλυψε ότι η ευφυΐα των πληθυσμών στις ανεπτυγμένες χώρες αυξάνεται από το 1930 έως σήμερα κατά περίπου 3 βαθμούς κάθε δεκαετία.

Οι αιτίες του «φαινομένου Φλυν», όπως ονομάστηκε προς τιμήν του η αύξηση του IQ των λαών, δεν είναι γνωστές. Πιστεύεται όμως ότι σχετίζεται με συνδυασμό παραγόντων, όπως η καλύτερη διατροφή και μόρφωση, και η ζωή σε έναν ολοένα πιο πολύπλοκο κόσμο.

Ωστόσο η επιστημονική κοινότητα χρειάσθηκε πολλά χρόνια για να δεχθεί την ορθότητα του φαινομένου Φλυν, και η νέα θεωρία του για την αύξηση ή την μείωση του IQ αναλόγως με την ευφυΐα των άλλων μπορεί να αντιμετωπίσει ανάλογο σκεπτικισμό.

IQ-babyΚαι αυτό διότι η κρατούσα άποψη είναι ότι η ευφυΐα ελέγχεται από γονίδια, τα οποία επηρεάζουν περιβαλλοντικοί παράγοντες όπως η διατροφή και η μόρφωση έως την ηλικία των 18 ετών. Στη συνέχεια, ο δείκτης νοημοσύνης σταθεροποιείται.

Ο δρ Φλυν αντικρούει αυτή την άποψη, συγκρίνοντας τα ευρήματα των τεστ ευφυΐας στα οποία έχουν υποβληθεί τα τελευταία 65 χρόνια άνθρωποι από πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου με την ηλικία τους.

Στο νέο βιβλίο περιγράφει τους «Ηλικιακούς Πίνακες Ευφυΐας» που δημιούργησε με βάση αυτά τα στοιχεία και αναφέρει ότι από αυτούς μπορούν να εξαχθούν δύο βασικά συμπεράσματα.

Το πρώτο είναι ότι η «νοητική ποιότητα» μιας οικογένειας μπορεί να επηρεάσει άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά τον δείκτη νοημοσύνης όλων των μελών της, αλλά κυρίως των παιδιών.

Και το δεύτερο ότι παρότι τα γονίδια και η ανατροφή έως την ηλικία των 18 ετών, καθορίζουν κατά 80% την ευφυΐα μας, το υπόλοιπο 20% εξαρτάται από τον τρόπο ζωής μας στην ενήλικη ζωή.

Πηγή: onmed

Επίσης παρακολουθήστε και μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του καθηγητή

Ονομάζεται το «φαινόμενο Φλιν» — το γεγονός ότι κάθε γενιά φτάνει σε υψηλότερα σκορ στα τεστ νοημοσύνης από την προηγούμενή της. Γινόμαστε εξυπνότεροι ή απλώς σκεφτόμαστε διαφορετικά; Σε αυτή τη γρήγορη περιήγηση στη γνωστική ιστορία του 20ου αιώνα, ο φιλόσοφος ηθικής Τζέιμς Φλιν υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στον τρόπο που σκεφτόμαστε είχαν εντυπωσιακές (και όχι πάντα θετικές) επιπτώσεις.

 

το είδαμε εδώ

Αντικλείδι , http://antikleidi.com

 

pesotithes
Τα 5 Δεδομένα για τις συντάξεις που σοκάρουν!!!

    Μερικά δεδομένα για τις συντάξεις: 1. Οι συνταξεις μεσοσταθμικα κοπηκαν 25% 2. Οι συνταξεις το 2016 κοστισαν 29.5 δις, οσο ακριβως και στην αρχη της κρισης το 2010.εαν δεν ειχαν γινει οι περικοπες τωρα θα πληρωναμε κατι λιγοτερο απο 40 δις. 3. Οι συνταξεις απορροφησαν το 2016 το 50% ολων των δημοσιων εσοδων […]

pesotithes
Eκπληκτική ομιλία Simon Sinek! «Με την τεχνολογία τα έχεις όλα με ένα πάτημα κουμπιού..ΕΚΤΟΣ απο επαγγελματική επιτυχία & δυνατές σχέσεις ..» [βίντεο]

    «Με την τεχνολογία τα έχεις ολα με ενα πάτημα κουμπιου..ΕΚΤΟΣ απο επαγγελματικη επιτυχία και δυνατές σχέσεις ….» Aυτός ο εξαιρετικός ομιλητής μιλάει για την γενιά που γεννήθηκε μετά το ’84 κ λέει εξαιρετικές αλήθειες, αλλά κατά την ταπεινή μ άποψη, όσον αφορά τα κινητά και τον εθισμό στην τεχνολογία (διαρκής ενασχόληση όπου και […]

pesotithes
Η Ιστορία του διασημότερου κι ενός από τα ακριβότερα τυριά στον κόσμο…όσο για το νοστιμότερο περιττό να το πούμε !

    Υπάρχουν πειρασμοί που δε μπορείς να αρνηθείς σε αυτή τη ζωή. Στα γλυκά για τους περισσότερους είναι η σοκολάτα ενώ στα γαλακτοκομικά πολλοί θα συμφωνήσουν στην παρμεζάνα. Κι όχι άδικα αφού πρόκειται για ένα έδεσμα εθιστικά νόστιμο υψηλής διατροφικής αξίας και ιστορίας. Ήδη από τα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε κείμενα αναφέρεται η […]

pesotithes
Δείτε πως περνάει τα χιόνια τρένο στον Καναδά! Στην Ελλάδα η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη έγινε 17 ώρες.. [βίντεο]

Δείτε πως περνάει τα χιόνια τρένο στον Καναδά! Στην Ελλάδα η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη  με τα κρατικά τρένα έγινε σε 17 ώρες και εξελίχθηκε σε μια απίστευτη ταλαιπωρία για τους επιβάτες   Δείτε το εκπληκτικό βίντεο  

pesotithes
Λάρισα, η πρωταθλήτρια των Καγιέν

  Οτι η Ελλάδα είναι, κατά κεφαλήν, η πρώτη χώρα, παγκοσμίως, στους ιδιοκτήτες Καγιέν ήταν γνωστό. Όχι όμως και ότι η απόλυτη πρωταθλήτρια στη συγκεκριμένη… επίδοση είναι η Λάρισα, όπως αποκαλύπτει σε ένα -κατά τα άλλα- μελαγχολικό στις διαπιστώσεις του άρθρο ο Ηρακλής Πολεμαρχάκις, πρώην επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.   Η […]

pesotithes
Δείτε τι είναι τα ομόλογα των $600 δις που έχει ο Σώρρας και που τα βρήκε, όπως λεει ο Βερούτης στο facebook

Ακολουθεί ανάρτηση του Άγη Βερούτη όπως την είδαμε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook   Ο Σώρρας έχει ομόλογα $600 δις. Το έχει αποδεχθεί και το ελληνικό δικαστικό σύστημα. Κανείς όμως δεν σας λέει τι ομόλογα είναι αυτά. Θα σας πω εγώ: Τα ομόλογα είναι έκδοσης ενός ιδιώτη δικηγόρου. Αυτός ο ιδιώτης κάθε φορά που […]

pesotithes
Bίντεο «γροθιά» στους Ελληνάρες ! Η αρχή της βλάβης του Τζον Στιούαρτ Μιλλ [Βίντεο]

    Το πρώτο  βίντεο  του LearnLiberty.GR για το 2017, γιατί όπως απέδειξε και η συζήτηση κάτω από την πρόσφατη ανάρτησή μας για το κάπνισμα στα εστιατόρια και τα μπαρ, ποτέ δεν είναι περιττή (και ποτέ δεν βλάπτει!) η επανάληψη της αρχής της βλάβης του Τζον Στιούαρτ Μιλλ! Μην ξεχνάτε το crowdfunding , η στήριξή σας […]

pesotithes
Κων/νος Μουρούτης ιατρική και «Θεοβιολογία» [βίντεο]

    Η σύνδεση μεταξύ επιστήμης και θεολογίας, ή πιο συγκεκριμένα της ιατρικής με διάφορες πνευματικές πεποιθήσεις, δεν είναι κάτι σπάνιο. Ενδέχεται όμως να είναι επικίνδυνο όταν κάποιοι παρουσιάζουν αναπόδεικτες θεωρίες ως επιστημονικά έγκυρες. Αναφερόμαστε σε ένα αρκετά διάσημο γιατρό (κατά δήλωσή του) με εμφανίσεις σε κανάλια και ηλεκτρονικά μέσα,  Κων/νο Μουρούτη. ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΕΚΠΟΜΠΗ […]

pesotithes
Σοκ: Άσχημα τα νέα για όσους έχουν τατουάζ! Διαβάστε το…

    Τι βρέθηκε σε μελάνια! Πολλά μελάνια τατουάζ περιέχουν βαρέα μέταλλα που έχουν συνδεθεί με ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Ανάμεσα στα άλλα μέταλλα που βρίσκονται στα τατουάζ είναι υδράργυρος, μόλυβδος, αντιμόνιο, βηρύλλιο , κάδμιο και το αρσενικό. Ο υδράργυρος είναι μια νευροτοξίνη , που σημαίνει ότι έχει […]