Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Kαταπέλτης! Χρόνια τώρα ο κάθε ποδηλάτης οδηγούσε….αλλα μόλις ήρθε εταιρία…Κάναμε λάθος που ήρθαμε Ελλάδα φεύγουμε!

 

 

Χρόνια τώρα ο κάθε λογής ποδηλάτης οδηγούσε στον δρόμο εμποδίζοντας τους πάντες και δεν λέγαμε τίποτα. Αλλά μόλις ήρθε η ιδιωτική εταιρία με τα πατίνια #lime, ανακαλύψαμε κινδύνους για την ασφάλεια και θα βάλουμε κανονιστικό πλαίσιο. Αυτή η χώρα μισεί από τα βάθη της ψυχής της την επιχειρηματικότητα.

Όχι γιατί είναι λάθος να μπαίνουν κάποιοι κανόνες. Αλλά γιατί δέκα χρόνια τώρα με τα ποδήλατα, όχι μόνο δεν λέγαμε κουβέντα, αλλά τους θεωρούσαμε και trendy και οικολόγους. Μόλις ήρθε ο επιχειρηματίας να επενδύσει, αμέσως διαπιστώσαμε πρόβλημα.

Με την ίδια λογική, για δεκαετίες που νοίκιαζε «μαύρα» rooms to let η κάθε γριά στο νησί δεν λέγαμε τίποτα. Τώρα που ήρθε η ιδιωτική επιχείρηση #Airbnb, θυμηθήκαμε να βάλουμε περιοριστικούς κανόνες γιατί δεν βρίσκει ο κόσμος σπίτια να μείνει.Και πάλι ξαναλέω, συμφωνώ με το γενικό πλαίσιο να υπάρχουν κάποιοι κανόνες.
Αλλά η άμεση αντίδραση στον ιδιώτη επιχειρηματία στέλνει για χιλιοστή φορά ένα μήνυμα. Πως εδώ δεν θέλουμε επενδύσεις. Εδώ μόνο εμπόδια ξέρουμε να βάζουμε. Και για χιλιοστή φορά κάνουμε πλύση εγκεφάλου στον λαό, πως ο επιχειρηματίας είναι κάτι το κακό που πρέπει να τον ελέγξουμε. Έτσι κτίζεται μέρα με τη μέρα και επί δεκαετίες η αντίληψη πως ο επιχειρηματίας είναι ο εχθρός.

Αν ήμουν η εταιρία με τα #πατίνια θα απαντούσα:
«Λυπόμαστε που κάναμε το λάθος να έρθουμε να επενδύσουμε σε αυτή τη χώρα. Φεύγουμε αμέσως»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.