Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Kαταπέλτης γιατρού για γνωστό γυναικολόγο της Αθήνας όπως λεει που πόσταρε ανακρίβειες για το εμβόλιο κατά του καρκίνου της μήτρας

Γυναικολόγος γνωστός στην Αθήνα, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεργάτης μεγάλου μαιευτηριου της Αθήνας, δημοσιεύει στον τοίχο του ποστ που βρίθει ανακριβειων για το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Στα σχόλια μάλιστα από κάτω γνωστός ακτινοθεραπευτης ογκολογος συμφωνεί 100 %με τα λεγόμενα του γιατρού.
Πάμε λοιπόν να δούμε τι γράφει και να ανασκευασουμε ένα ένα.
1. Αναφέρει πως το εμβόλιο καλύπτει λίγους από τους 70 οροτυπους του ιού.
Αληθές αλλά οι οροτυποι που καλύπτονται είναι οι συντριπτικά πιο συχνοι στην πρόκληση καρκίνου και η επιτυχία του εμβολίου φαίνεται πως είναι πολύ πάνω από 80 %. Μάλιστα έχει βρεθεί πως το εμβόλιο παρουσιάζει ανοσία και σε οροτυπους που δεν είναι μέσα σε αυτό λόγω συγγένειας των στελεχών.
2. Αναφέρει πως περιέχει αδρανοποιημενη πρωτεΐνη καρκινογόνου ιού. Δεν ξέρω που το βρήκε αυτό αλλά δεν υφίσταται ο όρος «αδρανοποιημενη πρωτεΐνη». Υπάρχει όντως μόνο η πρωτεΐνη και ΌΧΙ ο ιός, ικανή να προκαλέσει ανοσία.
Νόσο και καρκίνο μπορεί να προκαλέσει μόνο ολόκληρος ο ενεργός ιός και όχι μια πρωτεΐνη της επιφάνειας του.
3. Αναφέρει πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου δεν μπορεί να ελεγχθεί με αντισώματα.
Λάθος. Μετά τον εμβολιασμό ανευρισκονται αντισώματα των οποίων ναι μεν η ποσότητα πέφτει με τον χρόνο αλλά έχει βρεθεί, όπως σε όλους τους εμβολιασμούς πως το ανοσοποιητικό θυμάται και αντιδρά άμεσα. Σημαντικό ρόλο στην ανοσία κατά των ιών επίσης παίζει και η κυτταρική ανοσία.
4. Αναφέρει πως έχουν αναφερθεί παγκοσμίως σοβαρές παρενέργειες.
ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ.
Μετά από δεκάδες εκατομμύρια δόσεις σε πάνω από 81 χώρες ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ σημαντική παρενέργεια δεν έχει αναφερθεί πέραν από τις συνήθεις και για τους άλλους εμβολιασμούς.
5. Αναφέρει τέλος πως όσες κάνουν το εμβόλιο αμελούν την επίσκεψη τους στον γυναικολόγο νομίζοντας πως είναι ασφαλείς. Από καμιά μελέτη δεν προκύπτει αυτό, ωστόσο αυτό είναι κάτι που αφορά την πληροφόρηση από τον γυναικολόγο και όχι να αποτρέπονται οι γυναίκες να κάνουν το εμβόλιο.

Το εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας εγκεκριμένο από το 2006 δηλαδή 13 χρόνια πριν, έχει δείξει τεράστια αποτελεσματικότητα στην μείωση του πιο συχνού γυναικολογικου καρκίνου και των προκαρκινικών καταστάσεων.
Το εξωφρενικό είναι σε πως ο ανωτέρω γυναικολόγος διατυπώνει την άποψη πως το εμβόλιο δεν πρέπει να γίνεται σε όλα τα κορίτσια αλλά στις «ζωηρές γυναίκες»
Εννοείται πως αφενός δεν μπορούν να ξεχωρίσουν οι ζωηρές γυναίκες ούτε οι ζωηροι σύντροφοι γενικώς, αλλά το εμβόλιο γίνεται και σωστά, σε όλα τα κορίτσια νωρίς ,προκειμένου να προβλεφθεί η νόσος. Αν είναι να γίνει σε ζωηρους ερωτικά πληθυσμούς τότε δεν προλαβαίνουμε τίποτα.
Ακούστε τώρα το απόλυτα τραγικό :
Στην Ελλάδα κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 600 νέα περιστατικά καρκίνου και πεθαίνουν περίπου 250 γυναίκες.
Με τον εμβολιασμό θα μπορούσε να προληφθεί το μεγαλύτερο μέρος από αυτούς. Λάβετε υπόψιν σας τώρα πως εξαιτίας φόβου και της παραπληροφορησης δεν το κάνουν ούτε τα μισά κορίτσια.
Αυτό σημαίνει πως αυτή την στιγμή που μιλάμε εξαιτίας του μη εμβολιασμού καταδικάζουμε σε πρόωρο θάνατο από καρκίνο ,κάθε χρόνο, περίπου 100 από τα εφηβα κορίτσια μας.
Η παραπληροφορηση για έναν τόσο σωτήριο εμβολιασμό από ανθρώπους ειδικά του επαγγέλματος μας ξεπερνάει τα όρια της ανευθυνότητας και αγγίζει τα όρια του εγκληματικού. Εμείς οι γιατροί έχουμε την πρώτη και τεράστια ευθύνη να ενημερώνουμε σωστά τον πληθυσμό.
Αν δεν ξέρουμε ή δεν μπορούμε, έχουμε δύο επιλογές. Ή σιωπαινουμε ή δίνουμε πίσω τα πτυχία μας για να κάνει την σημαντική δουλειά μας κάποιος πιο σοβαρός και υπεύθυνος.

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.