Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Συγκλονιστική ιστορία πως έσωσε τον πάτερα του το ’15 ενώ άλλοι δυο νέοι άνθρωποι πέθαναν γιατί δεν υπήρχαν τα υλικά…

 

Σαν σήμερα, πριν από 4 χρόνια και 4 μόλις ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, με αυτό ακριβώς το στιγμιότυπο, ξεκίνησε η «πραγματική διαπραγμάτευση». Έτσι την έλεγαν τότε αυτοί που πίστευαν ότι ο γάιδαρος όχι μόνο πετάει, αλλά μιλάει και ξένες γλώσσες…

Η οποία «πραγματική διαπραγμάτευση», θα σου πω πού κατέληξε. Θα σου πω, μέσω μιας μικρής ιστορίας. Και θα στην πω όπως μου την είπε. Απλά και χωρίς σχόλια.

«Τον Ιούνιο του 2015, ο πατέρας μου χρειάστηκε να εγχειρισθεί στην καρδιά σε ένα μεγάλο περιφερειακό νοσοκομείο [ας μην πούμε σε ποιο]. Για την ίδια ασθένεια, επρόκειτο και έπρεπε να εγχειριστούν άλλοι τρεις ασθενείς. Όμως το νοσοκομείο δεν είχε τα εξειδικευμένα υλικά που ήταν απαραίτητα για τις επεμβάσεις, παρότι τόσο οι επεμβάσεις όσο και τα υλικά ήταν πολύ κοινά στην ιατρική πρακτική. Κόστιζαν περίπου 3,500 – 4,000 ευρώ για κάθε επέμβαση, αλλά οι εταιρείες που τα προμήθευαν ζητούσαν από το νοσοκομείο όλα τα λεφτά μπροστά για να στείλουν την παραγγελία. Καμία πίστωση. Ποιος δίνει πίστωση σε αυτόν που ετοιμάζεται να χρεοκοπήσει αύριο το πρωι; Ως γιατρός του εξωτερικού είχα κάποιες γνωριμίες και έτυχε ένας φίλος να εργάζεται σε μεγάλη θέση σε μια από αυτές τις εταιρείες. Τον πήρα τηλέφωνο και τον παρακάλεσα να στείλει και να εκτελωνίσει για λογαριασμό μου τα υλικά που χρειαζόντουσαν για την εγχείρηση του πατέρα μου και τα πλήρωσα εγώ ο ίδιος, προκαταβολή, από την τσέπη μου. Το ίδιο κατάφερε να κάνει και άλλος ένας από τους ασθενείς. Έτσι, ο πατέρας μου κατάφερε να εγχειρησθεί. Λυπάμαι και ντρέπομαι που το λέω, όμως οι άλλοι δυο ασθενείς, ένας άντρας 43 ετών και ένας 38 ετών, πέθαναν γιατί δεν υπήρχαν τα υλικά».

ΟΥΑΟΥ.

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.