Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Σοκαριστικό περιστατικό!»Ξύπνησα από αφόρητους πόνους στο στομάχι…Τι Ελλάδα είναι αυτή που φτιάξαμε; Τι χώρα για να ζήσεις;»

 

 

Ξύπνησα από αφόρητους πόνους στο στομάχι. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι ήταν αυτό, σκέφτηκα το φαγητό που είχα φάει σε μιά ταβέρνα νωρίτερα. Ας πάρω δύο μασώμενα δισκία, τίποτα, κανένα αποτέλεσμα. Μετά από ώρα και ενώ ο πόνος χειροτέρευε, πήρα άλλο ένα χάπι για το στομάχι. Αποτυχία. Ίδρωνα, κρύωνα, ένιωθα αδύναμος, φοβήθηκα. Με τα πολλά καλεσα το ΕΚΑΒ. Ήρθαν οι άνθρωποι με πήγαν στα επείγοντα. Πέρασα, καρδιολόγο, μετά παθολόγο και τέλος χειρουργό. Έφαγα πέρι τις 7 ώρες εκεί.Το υπέρηχο εδειξε χολολιθίαση. Τουτέστιν, πέτρες στην χολή. Άρα χρειάζομαι χειρουργείο για αφαίρεση χολιδόχου κύστης.

Οι χειρουγοί μου είπαν, αφήστε μας τα στοιχεία σας και θα σας καλέσουμε κάποια στιγή να έρθετε να το κάνουμε. Τα άφησα κι’εφυγα. Θυμήθηκα τον αδερφό μου. Πριν περίπου 4 χρόνια έπαθε ακριβώς το ίδιο, πήγε στο Σωτηρία, του είπαν θα σας ειδοποιήσουμε. Ακόμα δεν τον έχουν καλέσει, είχαν φούργιες προφανώς. Ταυτόχρονα μου εξήγησαν πως υπάρχουν πιθανες επιπλοκές. Μπορεί η μια πετρούλα να μετακινηθεί στο πάγκρεας και να πάθεις παγκρεατίτιδα. Η να πάει στο συκώτι και να έχεις άλλα χειρότερα από κει. Η να πάθεις ικτερο(και να κιτρινήσεις ολόκληρος, έλεγε ο νεαρός γιατρός και χαμογελούσε-αστείο ε?).

Άρχισα τα τηλέφωνα σε γνωστούς και φίλους. Παντού ακούς μια λέξη: Φακελάκι! Ο γιατρός που χειρούργησε τότε τον αδερφό μου, πήρε μόνο 200. Σήμερα μου λένε για 500άρες, εκτός αν θες να πας με όποιο γιατρό κάτσει, αλλά μπορεί να είναι και «γιατρουδάκος», έχεις εμπιστοσύνη? Ένας φίλος γιατρός άλλης ειδικότητας, μου υποσχέθηκε να μιλήσει σε κάποιον γνωστό του. Περιμένουμε. Από την άλλη είχα τηλέφωνο από το νοσοκομείο: Τέλος Ιουνίου μου είπαν, το νωρίτερο που μπορούν. Αλλά εγώ φοβάμαι τις πιθανές επιπλοκές μέχρι τότε. Αυτά που μου έλεγε ο γιατρος χαμογελώντας(ίκτερος κλπ). Και ψάχνω και περιμένω. Προσπαθώ να γλιτώσω το φακελάκι, η έστω να το περιορίσω. Τα 500 δεν υπάρχουν ούτως η άλλως.

Οι λύσεις συγκεκριμένες. Η θα περιμένεις τα τελη Ιουνίου και θα κάνεις τον σταυρό σου. Η θα δόσεις στην καλύτερη 200 για να μπείς σχετικά σύντομα. Η αλλιώς-το σκέφτηκα κ αυτό-να πάω κάποια στιγμή στα επείγοντα, να υποδυθώ φοβερούς πόνους, να τους πάω τις εξετάσεις που δείχνουν το πρόβλημα και να ζητήσω εισαγωγή επί τόπου. Άλλα αν πάλι μου πουν αφήστε στοιχεία και βλέπουμε?

Έχω 25 χρόνια ενσήμων συμπληρωμένα. Και αντιμετωπίζομαι έτσι. Η τα σκας η σταυροκοπιέσαι και ελπίζεις. Κι’έχει ο θεός.

Τι Ελλάδα είναι αυτή που φτιάξαμε? Τι χώρα για να ζήσεις?

 

 

η ανάρτηση έγινε στο facebook σε κλειστό κύκλο φίλων γι αυτο θα κρατήσουμε την ανωνυμία του σχολιαστή