Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Καταπέλτης Τζήμερου για κλειστά σχολεία! «Μια χώρα σε θερμοκοιτίδα, μια χώρα ανώριμων, ανίκανων ανθρώπων που νομίζουν ότι προστατεύονται διά της ακινησίας»

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Κλειστά και σήμερα τα σχολεία. Για λόγους ασφαλείας, λέει. Επειδή έμεινε λίγο πασπάλι χιόνι σε κάποιες γωνίες. Μην τυχόν πατήσουν εκεί τα παιδιά και γλιστρήσουν. Ακόμα μια μέρα άνω κάτω το οικογενειακό πρόγραμμα, ακόμα μια μέρα ακύρωσης ραντεβού διότι πρέπει να κάνεις babysitting. Σε συνθήκες που στη Βόρεια Ευρώπη έχουν 5 μήνες τον χρόνο, 24 ώρες τη μέρα.

Χθες είχα τον Αχιλλέα μαζί μου και παίξαμε με τα χιόνια. Χιονάνθρωπο, χιονοπόλεμο και όλα τα σχετικά. Αλλά δεν παίξαμε μόνο. Του έδειξα πώς να περπατάει σε χιονισμένο δρόμο, πού να πατάει, πώς να κατεβαίνει σκαλιά που έχουν χιόνι, πώς να αντιλαμβάνεται αν κάτω από το χιόνι έχει σκαλοπάτι ή διαφορά επιπέδου ή γούρνα. Πήρε το φτυαράκι του, καθαρίσαμε μαζί το πεζοδρόμιο, ήθελε μετά να πάρει το μεγάλο φτυάρι, του το έδωσα, του έδειξα πώς να το χρησιμοποιεί. Δεν θα μπορούσαν στα σχολεία να κάνουν και μαθήματα τέτοιου είδους σήμερα; Και ανάλογα με την ηλικία των μαθητών να τους μιλήσουν για τους κινδύνους από τις χαμηλές θερμοκρασίες και την προστασία από αυτούς; Για τα κρυοπαγήματα, την υποθερμία, την κίνηση σε παγωμένη επιφάνεια, και φυσικά για τον κίνδυνο που υπάρχει όταν σε κλειστό χώρο ζεσταίνεσαι με κάρβουνα; Θα μου πεις «ποιος να τα κάνει αυτά»; Μήπως τα ξέρουν κι οι δάσκαλοι; Τελειώνουν τα παιδιά το Λύκειο και δεν γνωρίζουν στοιχειώδεις αρχές επιβίωσης. Κι εμείς νομίζουμε ότι τα προστατεύουμε όταν τα κρατάμε σπίτι για να μην εκτεθούν στον κίνδυνο. Λες και δεν θα εκτεθούν ποτέ.

Μια χώρα σε θερμοκοιτίδα, μια χώρα ανώριμων, ανίκανων ανθρώπων που νομίζουν ότι προστατεύονται διά της ακινησίας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.