Ό,τι Σκέφτεσαι
Ό,τι Συμβαίνει
Ό,τι Μαθαίνεις
Ό,τι Προτείνεις
Πες Το
pesotithes
Απασφάλισε ο Α. Δοξιάδης για τους χρησίμους ηλίθιους & την προπαγάνδα του δήθεν προοδευτισμού! «Περι μεθοδευμένης πολιτικής απάτης»

 

ΠΕΡΙ ΦΥΛΟΥ, ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ

Ήμουν τελείως κάθετος στο θέμα του νομοσχεδίου περί φύλου (εναντίον το άρθρο 3, πριν την ενηλικίωση) και σχολίασα αρνητικά χτες τα περί νόμου νομιμοποίησης της κάνναβης, ως επόμενο μεγάλο εθνικό θέμα. Πολλοί έσπευσαν να με κατηγορήσουν ως αστοιχείωτο. Τους το επιστρέφω, γιατί δε μελέτησαν το θέμα και δεν ξέρουν καν το νομοσχέδιο. Ισως όταν έρθει η πρόταση της κυβέρνησης να αναφέρεται μόνο στα όντως εγκεκριμένα από το FDA φάρμακα, που περιέχουν συνθετική και ΟΧΙ φυτική κάνναβη. Αλλά αν ήταν αυτό, σκέφτομαι, μπορούσε κάλιστα να λυθεί από την αρμόδια υπηρεσία, χωρίς κανένα ντόρο. Δεν χρειάζεται νομοσχέδιο, νόμοι και Βουλή. (Ομολογώ εδώ με επηρέασαν και οι γνωστές θεωρίες του Καρανίκα για τη μαριχουάνα που θεραπεύει τον καρκίνο). Άλλωστε και η μορφίνη είναι ναρκωτικό, και το Lonarid περιέχει οπιοειδή, και κυκλοφορούν με ειδική συνταγή και κανένα προβληματικό δεν προκύπτει, και βέβαια οι βενζοδιαζεπίνες είναι εθιστικότερες της κάνναβης. Αφήνω πια το αλκοόλ, και το θέμα του εφηβικού αλκοολισμού.

Το θέμα μου χτες, και σήμερα και αύριο, είναι άλλο: ότι κατά κάποιο περίεργο τρόπο, αυτό τον καιρό, ενώ η χώρα καταστρέφεται, η κυβέρνηση διαλέγει να φέρνει στη Βουλή το ένα θέμα μετά του άλλο που, ενώ δεν ιεραρχούνται στα θέματα άμεσης προτεραιότητας για τη σωτηρία της χώρας–και τέτοια θέματα υπάρχουν, και αποσιωπούνται–αυτά που έρχονται α) δημιουργούν εποικοινωνιακό ντόρο, β) προάγουν για την ίδια την κυβέρνηση μια εικόνα κοινωνικής ᾽προοδευτικότητας᾽, γ) φέρνουν σε δύσκολη θέση πολίτες με συντηρητικά αντανακλαστικά, δ) ζορίζουν τον Καμμένο, και ε) θέτουν εκβιαστικά διλήμματα σε βουλευτές αλλά και πολίτες που είναι όντως φιλελεύθεροι. Κοιτάξτε τι έγινε και χτες, με Καμμένο (πλην του Ζουράρη!) να καταψηφίζει το νόμο αλλαγής φύλου και Θεοχαρόπουλο και Ποτάμι να υπερψηφίζουν, με τον Ξυδάκη να λέει ότι «εκτιμά τη στάση» των Βουλευτών του Ποταμιού, και ίσως πρέπει να συζητηθεί το θέμα των συμμαχιών .

Το κύριο σημείο μου είναι ότι αυτά δεν είναι τυχαία–μου φαίνεται προφανές, αλλά κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται. Αντί να έχουν τον κόσμο να μιλά για την οικονομική καταστροφή της χώρας, για τα 80 δις του Βαρουφάκη, για το δημοψήφισμα εκτροπή-μαϊμού, για τον ΕΝΦΙΑ, για τη διάλυση του δημοσίου, για τη διάλυση των νοσοκομείων και των σχολείων και των πανεπιστημίων, για την υπερφολόγηση, για τη μαζική φυγή των ικανών, για τους τραμπούκους Πολάκηδες και τους κάφρους Καρανικες και άλλους που μας διοικούν, πάνε να χωρίσουν τη χώρα σε προοδευτικούς και μη (με τους εαυτούς τους στην πρώτη κατηγορία) με θέματα, που και αν κάποια έχουν κοινωνική σημασία για μια μικρή μερίδα συμπολιτών μας και πρέπει όντως να λυθούν (κάποια όμως θα λύνονταν και χωρίς νόμο, με διοικητικές πράξεις) τα προβάλλουν ως μέγιστα, για να αποπροσανατολίσουν, διχάσουν, διαλύσουν περισσότερο, και ξανακερδίσουν αυτούς που έχασαν, με άλλους δρόμους.

Νομίζω ότι το καταφέρνουν κιόλας, εν μέρει. Εντυπωσιάζομαι από το πόσους φανατικούς αντισυριζαίους να λένε «ε όχι και να πούμε και όχι στην αλλαγή φύλου (κι αν είναι και στα 15 τι να κάνουμε, ένα λαθάκι είναι)», «ε όχι και να μην πούμε ναι στην ιατρική κάνναβη», κλπ., λες και το θέμα είναι εκεί. Τρία τέτοια ακόμη να τους κάνουν να πούνε, θα λένε «ε όχι και να ψηφίσουμε τη ΝΔ ή τη ΔΗΣΥ, που είναι κοινωνικά ανάλγητοι και οπισθοδρομικοί, και όχι τον Αλέξη, που με όλα του τα στραβά είναι με την πλευρά του προοδευτικού,
και όχι του συντηρητικού».

Mε άλλα λόγια, είδαν ότι αριστερόμετρο το κάψανε ως εργαλείο, με τα χάλια τους, και τώρα εφευρίσκουν το κοινωνικοπροοδευτικόμετρο, για να αλλάξουν την ατζέντα, και μέσα από αυτό και τους συσχετισμούς. Προωθούν δόλια και συστηματικά (αλλά ευτυχώς φανερά, για όσους βλέπουν) με οργανωμένη πολιτική εκστρατεία εξαπάτησης, και αλλαγής του πολιτικού τοπίου. Και να δείτε που με αρκετούς χρήσιμους ηλίθιους να τους στηρίζουν, μπορεί να τα καταφέρουν κιόλας.